7 online pénzkeresési lehetőség

Az online pénzkeresés rendkívül népszerű témává vált az elmúlt 10 évben. Az embereket vonzza, hogy az otthonukból, kávézókból vagy akár a tengerpartról is kereshessenek pénzt ha úgy támad kedvük. Neked is sokkal vonzóbban hangzik, mint bejárni 8-16-ig dolgozni ugye?

Ma már egyszerűbb az online pénzkeresés, mint valaha. Számos lehetőséged van. Rengetegen vállalkoznak vagy tőzsdéznek online és egyre több cég engedi a távmunkát, aminek az elterjedésében a Covid is nagy szerepet játszott.

Mit kell tudnod az online pénzkeresésről?

Az online pénzkereseti lehetőségeknek a hatalmas előnye a szabadság, hiszen bárhonnan végezhető, ahol van internet meg esetleg áram. 

Nem kell bejárnod az irodába, ha nem szeretnél mert dolgozhatsz otthonról, kávézóból, coworking irodából, de akár Baliról is egy koktélt szürcsölgetve.

Vállalkozóként saját magadnak is dolgozhatsz és nem másnak termeled a profitot. 

Lehet online fizetéskiegészítésed, de főállásban is végezheted.

Ebből a cikkből megtudod, hogyan szerezz távmunkát, bevezetést nyújtok az online vállalkozások világába és egyéb online pénzkeresési lehetőségekkel is tisztába kerülsz, amiknek a létezéséről még nem is biztos hogy hallottál. A célom, hogy átfogó képet kapj az internetes pénzkeresés világáról és a cikk olvasása után könnyebben  találd meg a számodra legideálisabb lehetőséget.

Egy dolgot viszont ne feledj. Nincs olyan, hogy gyors meggazdagodás, ahhoz, hogy sikeres legyél időre, munkára és akár pénzre is szükséged lesz.

1. Távmunka

Először beszéljünk egy kicsit a ma már elérhető online állásokról. Amennyiben úgy érzed, hogy nem állsz készen a vállalkozóvá válásra, és nem egy kis plusz pénzt szeretnél keresni munka mellett, akkor találhatsz távmunkát magadnak. Ezt tekinthetjük az online pénzkeresés egyik legstabilabb módjának. Nem kell minden esetben irodába járnod, fix helyről dolgoznod, nem kell ügyfeleket vagy vásárlókat szerezned és még a a vállalkozással járó egyéb teendőkkel se kell foglalkoznod.

Marketinges vagy? Tudsz távolból dolgozni. 

Grafikus vagy? Neked is működik az online munka.

Beszélsz idegen nyelvet? Bárhonnan vállalhatsz fordító munkát is.

Fejlesztői, magán oktatási, ügyfélszolgálati munkák mellett még rengetegnek érhető el otthonról végezhető változata. 

Valószínűleg nem ezt az ötletet keresed, viszont érdemes tisztában lenned ennek a lehetőségével is. 

Nyelvtudás hatalmas előnyt jelent, hiszen külföldi cégek is keresnek magyar munkaerőt.

Tudtad, hogy vannak már külön távmunkára specializálódott állásportálok? FlexJobs, We Work Remotely, stb. Nézz körbe rajtuk!

2. Online pénzkeresés szabadúszóként

Amennyiben van valamilyen tudásod, tapasztalatod vagy képességed, ami mások számára is érdekes lehet, akkor azt tudod kamatoztatni szabadúszóként. Tömérdek olyan kisvállalat van, aki inkább kiszervez feladatokat, minthogy felvegyen egy saját munkavállalót. Sőt vannak olyan nagyobb cégek is, akik előszeretettel alkalmaznak szabadúszókat.

A szabadúszó lét kifejezetten népszerű a marketingesek, grafikusok vagy a fejlesztők körében. Találd meg, hogy mi az a tudás, amit értékesíthetsz.

Nem kell rögtön főállású szabadúszónak lenned, elkezdheted akár az aktuális munkád mellett és ráész váltani, ha már úgy érzed, hogy eljött az ideje.

Itt olvashatsz pár tippet az ügyfélszerzéshez.

3. Digitális termékek

A képességeidet nem csak szolgáltatásként értékesítheted. Létrehozhatsz belőlük termékeket is, amiket eladsz az interneten. A digitális termékek értékesítéséhez nem kötelező saját weboldalt létrehozni, mert vannak olyan portálok, amik egy fiók regisztrálásával lehetővé teszik ezeknek az eladását.

Fotós vagy? Ha feltöltöd a képeidet olyan oldalakra, mint a Shutterstock vagy az Unsplash, akkor minden letöltés után jogdíjat kapsz. Cserébe a képeidet bármikor megtalálhatod majd hirdetésen, plakáton vagy akár termékcsomagoláson is. 

Zenész vagy? A zenédet vagy hanganyagaidat is meg tudod osztani olyan portálokon, mint a Tunecore vagy Spotify.

Értesz valamihez, amit tudnál oktatni is másoknak? Csinálj belőle egy tréninget vagy oktatóanyagot és töltsd fel Udemy-re, Webunira vagy Skillshare-re.

Grafikus vagy? Tervezz ruhákat és add el Bonfire-n.

Ez még csak töredéke a lehetőségeknek. Ha van valami digitális alkotásod, biztos, hogy van egy platform, ahol el is tudod adni. Ha nincs, bármikor létre tudod hozni a saját weboldaladat és felépíteni rá egy vállalkozást.

4. Online jelenlét felépítése

Legyen szó egy saját blogról, Youtube csatornáról, podcastról vagy valamilyen közösségi média platformról fel tudsz építeni egy online jelenlétet, amivel később számos pénzkeresési lehetőségre tehetsz szert. 

  • Hirdetheted mások termékeit és szolgáltatásait pénzért,
  • Létrehozhatsz valami saját terméket, amit eladhatsz,
  • Kapcsolhatsz hozzá webáruházat.

5. Saját webáruház

Az internet tele van webáruházakkal és már szinte mindent lehet rendelni. Te is létrehozhatod a saját webáruházadat. Ez nem egy egyszerű feladat, viszont óriási potenciál van benne. Hosszú távon az egyik legmegtérülőbb online pénzkeresési módszer lehet.

Tipp: Tudtad, hogy el tudsz indítani webshopot saját árukészlet nélkül? Erre való a dropshipping. Összekötöd a webáruházadat egy nagykereskedő rendszerével és ő intéz neked minden logisztikával kapcsolatos feladatot munkadíjért cserébe.

6. Tőzsde

Van pénzügyi tudásod? Ismered a piacot? Akkor a tőzsdézéssel is van lehetőséged pénzt keresni. A tőzsdepiac már tökéletesen működik online is. Nem kell mást tenned, mint megtalálni a számodra ideális brókert és létrehozni egy saját fiókot. A brókert gyorsan ki tudod választani és a felhasználó létrehozása se igényel sok időt, viszont egyet ne felejts el. A piacra nagyon könnyű belépni, viszont ez nem azt jelenti, hogy biztos a sikered. A tőzsdézés sokkal bonyolultabb, mint gondolnád.

7. Kérdőívezés

Ha munka mellett szeretnél egy kis plusz pénzt keresni az interneten, akkor kezdj el kérdőíveket kitölteni. Egy kérdőív kitöltése 5-30 percet vesz igénybe és kitöltésenként kapsz pénzt. 

Ez nem az a pénzszerzési lehetőség, amiből meg fogsz gazdagodni, de egy kis zsebpénzt tudsz szerezni vele.

Ehhez csak regisztrálni kell olyan kérdőíves oldalakra, mint a YouGov vagy a MOBROG.

Összegzés

A cikkben összegyűjtöttem neked a legnépszerűbb online pénzkeresési módszereket.

Mindegy, hogy a mostani munkádat szeretnéd lecserélni vagy egy kis zsebpénzt akarsz szerezni. Számtalan lehetőséged van, csak meg kell találnod a számodra legideálisabbat. 

A vendégposzt szerzője Buza Patrik marketing szakember, PPC specialista, analitika kedvelő és lelkes cbd webshop tulajdonos.

Ajánló

A családi adókedvezmény összege

A családi adókedvezmény összege

A családi adókedvezmény mértéke évről évre jobban alakul. A járulék pedig akár már az első gyermek születése előtt megigényelhető. A nagycsaládosok...

bővebben