A nők általában imádják a cipőket, a kislányok pedig látják, hogy édesanyjuk milyen divatos lábbeliket hord, így ők is átveszik tőlük ezt a rajongást a cipők iránt. Érdemes már nekik is divatos és esztétikus darabokat beszerezni, hiszen ők is szeretnének jó megjelenéssel rendelkezni. 

Arról nem is beszélve, hogy mennyire fontos a maximális kényelem számukra is. A gyermekek lába még fejlődésben van, ahogy a mozgásuk is, ezért elsőrendű, hogy megfelelő lábbeliket viseljenek.

A VIBA cipő webáruház gyerekcsizma kínálatában kiváló minőségű modelleket találhatnak a gondos szülők. Ezek mind neves gyártók termékei, amelyek nemcsak trendik, hanem kifejezetten komfortosak is. Cikkünkben felsoroljuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni egy kislánycsizma beszerzése során. 

Legyen méretben tökéletes!

A csizma mérete a kényelem és a biztonság szempontjából is jelentős. Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy a gyermek valószínűleg vastag zoknival fogja hordani, így egy számmal nagyobbat célszerű választani. A kerekített orr kimondottan kellemes viseletet jelent, mivel szabadon hagyja mozogni a lábujjakat. 

Bírja az esőt és a havazást!

A vízállóság alapfeltétel egy téli csizma esetében, hiszen ilyenkor előfordulhat még havazás is az esőzések mellett. A kicsik szeretik a pocsolyákat közelről is szemügyre venni, ráadásul a hónak sem tudnak ellenállni. A víztaszító modellek megakadályozzák, hogy a nedvesség bejusson a cipőbe, és átázzon a zokni. Figyeljünk arra, hogy jól szellőző is legyen a csizma, mert ellenkező esetben beleizzadnak a lábacskák. Fűtött helyeken mindenképpen jobb lecserélni benti cipőre. 

Legyen könnyen tisztítható!

Célszerű minden nap megtisztítani és kiszellőztetni a téli lábbeliket. Ha kivehető talpbetéttel vannak ellátva, az megkönnyíti a belső tisztítást és levegőztetést is. Az a legoptimálisabb, ha a gyermeknek van legalább két pár téli lábbelije, és akkor minden nap fel tudjuk az egyiket frissíteni. Ha átázott, ne tegyük közvetlen meleg helyre, csak a közelébe, ahol gyorsan meg tud száradni. 

A rugalmasság is lényeges!

A könnyű és flexibilis talp megkönnyíti a mozgást, akár nagy hóban is. A párnázott sarokrész segít elnyelni az ütéseket, amik járás közben érik a láb ízületeit és a gerincet. Ezzel védik a gyerekek egészségét, és fokozzák a kényelmét. 

Önállóan képes legyen fel- és levenni!

Ha otthon vagyunk, természetes, hogy segítünk a kicsiknek felöltözni és levetkőzni, de egy közösségben nem mindig van erre lehetőség. Sokan vannak egy csoportban, az óvónőknek, a dadusoknak számtalan gyerekre kell figyelni. A kisiskolásoknak pedig már mindent önállóan kell megoldani, ám rövid a szünet, és mindig sietni kell valahova. 

Ezért nagyon lényeges, hogy olyan cipőket vegyünk nekik, amiket ők is könnyen, gyorsan és egyszerűen tudnak kezelni. Nem babrálhatnak sokáig a cipőfűzővel, mert letelik a szünet, vissza kell menni az osztályterembe, vagy épp el kell indulni valahova. A tépőzáras és a cipzáras modellek elősegítik a fel- és levétel zavartalanságát.