Ma már nem kell várnunk délutánig, ameddig végre elolvashatjuk az e-mailjeinket a PC-nken, ám sokan még mindig küzdenek a stabil és megbízható internetkapcsolattal. Ha te is ebben a cipőben jársz, ismerd meg a vezeték nélküli, mikrohullámon alapuló internet előnyeit!

Mit is tud a rádiókapcsolaton alapuló internet?

A vezeték nélküli, mikrohullámon alapuló internet egy olyan technológia, amely lehetővé teszi az internethozzáférést rádióhullámok segítségével. Ilyenkor egy helyi internetszolgáltató juttatja el a szolgáltatást a felhasználóknak. 

A Datatrans vezeték nélküli internetet biztosít Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom vármegye területén, amely a kábeltévé-hálózatoktól és a telefonvonalaktól egyaránt független. Ennek alapja szintén a rádiófrekvenciás adatkapcsolat, mely lehetővé teszi felhasználóinak, hogy az adott településen belül vezeték nélkül kapcsolódjanak a világhálóhoz.

Milyen előnyei lehetnek a rádióhullámon alapuló internetnek céged számára?

  1. Internet határok nélkül: Az egyik legfontosabb előnye a rádióhullámon alapuló internetnek, hogy oda is elér, ahová más, hagyományos kábeles internetszolgáltatások nem képesek. Céged egy kieső vidéki területen vagy olyan régióban helyezkedik el, ahol a hálózat nem elég fejlett ahhoz, hogy kábeles internet-összeköttetést biztosítson? Egy mikrohullámon alapuló internetszolgáltatással ti sem lesztek többé elvágva a világhálótól!
  1. Egyszerű kiépíteni: Mivel nincs szükség hagyományos kábelekre vagy infrastruktúrára, a szolgáltatók gyorsan és könnyedén telepíthetik az új tornyokat és egységeket. Így a frissen bevezetett internetszolgáltatást is hamarabb élvezheted, komolyabb várakozási idő nélkül.
  1. Kapcsolódás távolabbról is: Gyakran van dolgod a környező megyékben? Ha sokat utazol céges ügyekben a környező régiókban, akkor sem kell lemaradni semmiről. Ahol a szolgáltatói hálózat rendelkezésre áll, onnan ugyanúgy ellenőrizni tudod futó ügyeidet online.
  1. Gyorsabb problémamegoldás: A mikrohullámon alapuló internetet általában egy-egy helyi szolgáltató biztosítja. Így ha bármi probléma adódik, az hamarabb kerül megoldásra. Egy globális szolgáltatónál sajnos gyakran várnod kell, ameddig az ügyintézők a problémáddal foglalkozni tudnak.
  1. Rejtett költségek nélkül: Az internetszolgáltatás díjához nem kapcsolódnak rejtett pluszköltségek (telekommunikációs és telefondíjak, stb.). Így csak azért fizetsz, amit megveszel.

Egy régi probléma modern megoldása

A vezeték nélküli, mikrohullámon alapuló internet egy korszerű lehetőség azoknak, akik eddig internetelérési nehézségekkel küszködtek. A rádiófrekvenciás adatkapcsolat kiterjeszti az internet-hozzáférési lehetőségeket, és bekapcsol olyan területeket is a világhálós vérkeringésbe, ahol más hagyományos kábeles megoldások nem állnak rendelkezésre. Az egyre népszerűbbé váló technológia számos előnyt biztosít mind az ügyfelek, mind a szolgáltatók számára.