Amikor az otthonunk felújítása, átalakítása kerül napirendre, akkor sok esetben a munkafolyamatnak a padló cseréje is a része. Ezzel kapcsolatban pedig van néhány olyan dolog, amire mindenképp figyelnünk kell, ha azt szeretnénk, hogy a végeredmény minden tekintetben megfelelő legyen. 

Nem mindegy például, hogy milyen típusú szegélyléceket választunk. Ha az MDF padlóburkolat mellett tettük le a voksunkat előzőleg, akkor érdemes feltérképezni az iFloor MDF fóliás szegélyléc kínálatát, itt ugyanis könnyen rátalálhatunk azokra a változatokra, amikre szükségünk van. 

A sűrűn préselt rostos faanyagból készült szegélyléc sok előnnyel tud szolgálni, ha a megfelelő minőségű termékeket választjuk. Mai cikkünkben ezt a témát vesszük egy kicsit jobban górcső alá, és többek között azt is elmondjuk, hogy milyen jellemzői vannak ennek a típusú szegélylécnek.

Milyen szerepet tölt be a szegélyléc?

Nem kérdés, hogy miután megtörténik a padlóburkolat cseréje van még egy fontos feladat, amit el kell végezni. Ez pedig nem más, minta a szegélyléc lerakása a fal és a széleken lévő burkolat közé.

Erre elsősorban azért van szükség, mert a szegélyléc tulajdonképpen lezárja a széleket és eltakarja az ott lévő réseket. Ezenkívül védelmi szerepet is betöltenek, ugyanis megóvják a falat és a padlót a mechanikai sérülésektől, valamint megakadályozzák, hogy a por és más szennyeződések a fal menti repedésekbe kerüljenek. Ezáltal nagymértékben megkönnyítik a takarítást.

Az MDF fóliás szegélylécek jellemzői

Mindenekelőtt azzal érdemes tisztába kerülnünk, hogy mik is azok az MDF fóliás szegélylécek. Azokat a szegélyléceket nevezzük MDF fóliásaknak, amiket sűrűn préselt rostos faanyagból készítenek, és a tartósság, valamint a hosszú élettartam érdekében fóliával látnak el.

Mivel a felületük fóliával van borítva, ezért ellenállóak a karcolásokkal, kisebb-nagyobb sérülésekkel szemben. További előnyös tulajdonságuk, hogy könnyen tisztíthatóak, a művelethez csak egy enyhén bevizezett törlőkendőre vagy szivacsra van szükség. Bár nem teljesen vízállóak, nagymértékben ellenállnak a nedvességnek, amely szintén a felső fóliarétegnek köszönhető.

Az MDF szegélylécek számos különböző színben és mintában érhetőek el, így könnyen rátalálhatunk azokra, amik tökéletesen harmonizálnak a padlóburkolattal.

Válasszunk minőségi termékeket!

A szegélylécek megvásárlásakor nagyon kell figyelnünk arra, hogy az általunk választott termékek milyen minőséget képviselnek. Azaz mennyire ellenállóak és tartósak, ugyanis ez fogja meghatározni azt, hogy mennyire leszünk elégedettek velük hosszú távon. 

A padlócsere, s ezzel együtt a szegélyléc lerakása is hosszú távra szól, így a minőségen nem szabad spórolni. Válasszunk olyan termékeket, amik amellett, hogy színben tökéletesen passzolnak a burkolathoz, az anyaghasználat tekintetében is megfelelnek az igényeinknek.