A bankkártyás fizetés lehetősége ma már egy alapvető elvárás minden kereskedelmi egység felé. Azonban abban, hogy ezt milyen eszközzel teszik lehetővé, már tapasztalhatunk eltéréseket. Természetesen a legegyszerűbb megoldásokat a terminálok jelentik, ilyen például a fizikai POS, vagy Tap on Mobile lehetősége, de a webshopos fizetések is idetartoznak.

Egyre többen választják a készpénzmentes fizetést

Az elmúlt években mind Magyarországon, mind globális szinten nagymértékben növekedett a készpénzmentes fizetési megoldások iránti igény. Erre nyújtanak megoldást a BizPay által közvetített szolgáltatások a Worldline-tól, amelyek segítségével minden vállalkozás megtalálhatja a számára megfelelő módszert, eszközt. Már 2009 óta nyújt elektronikus fizetési megoldásokat a kereskedőknek Magyarországon, így egy megbízható, bejáratott szolgáltatóról beszélünk.

Ha egy új, induló vállalkozásról és/vagy üzletről beszélünk, akkor mindenképpen át kell gondolni, hogy milyen szolgáltatást szeretnénk használni a mindennapokban, amely segítségével a vásárlók a tranzakciókat fogják végrehajtani. Ma már nem igazán egyszerű eligazodni a kártyaelfogadás területén, mert rengeteg megoldás, módszer közül lehet válogatni. Sok bank, valamint független szolgáltató kínál fizetési lehetőségeket. Ahhoz, hogy megtaláljuk az ideálisat, pontosan fel kell mérni azt, hogy a vállalkozásnak és az ügyfeleknek mire van igénye.

Ez alapján már le lehet szűkíteni a lehetőségeket. Mérlegelni kell azt, hogy van-e SZÉP Kártya elfogadási lehetősége, webshopnál mennyire biztonságos a fizetés, az egyes tranzakciók pedig mennyire gyorsan mennek végbe, de az is szempont lehet, hogy hordozható-e a terminál.

A költségek csökkentése is fontos tényező

A jelenlegi gazdasági helyzetben különösen fontos az, hogy a lehető leghatékonyabb szolgáltatást használjuk a mindennapos működés során. Minden forint számít, így egy-két százalékos különbségnek is hatalmas hatása lehet hosszú távon a vállalkozás fenntartására. Ha a megfelelő szolgáltatást választjuk és alaposan tájékozódunk választás előtt, azzal jelentős összeget lehet megtakarítani. 

Ha már rendelkezünk fizetési szolgáltatással, akkor is érdemes felülvizsgálni, hogy van-e hatékonyabb, jobb alternatíva a piacon, mivel ez a terület folyamatosan fejlődik és mutat fel újdonságokat.

Gyorsan kaphatunk személyre szabott ajánlatot

Az első lépés minden esetben az, függetlenül attól, hogy már rendelkezünk fizetési szolgáltatóval vagy sem, hogy felvesszük a kapcsolatot a kiválasztott céggel. Az egyeztetés során minden igényt részletesen le kell írni, mivel az egyedi, személyre szabott ajánlat és szolgáltatási csomag is ez alapján fog elkészülni.

Ha szimpatikus, amit kínálnak, akkor következhet a szerződés aláírása. Amint ezzel is készen vagyunk, akkor rövid időn belül használatba is vehetjük a szolgáltatást.