Hogy mi az az ÁSZF, és milyen hibákat vétenek leggyakrabban a webáruház tulajdonosok az elállási joggal kapcsolatban? A következő cikkből mindkét kérdésre megadjuk a választ. Tarts velünk te is!

ÁSZF-ben elkövetett hibák az elállási joggal kapcsolatban

A webshop készítése során a Webáruház készítés árak kiemelt figyelmet fordít az ÁSZF-re, arra, hogy az minden szempontból a jogszabályi előírásoknak megfelelően kerüljön fel a weboldalra. A gyakori problémák egyike az elállási joggal kapcsolatos – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nem elég körültekintően eljáró webáruházakhoz érkező fogyasztóvédelmi végzések. 

Az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) a bírság elkerülése miatt érdemes néhány alapvető dolgot átnézni. Például:

  • A fogyasztó milyen határidőn belül érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
  • A fogyasztó milyen esetben élhet a termék szavatossági jogával?
  • A termékszavatossági igény alapján milyen jogok illetik meg a fogyasztót?
  • Milyen más feltételei vannak a kellékszavatossági jogok érvényesítésének?
  • Milyen esetekben minősül egy termék hibásnak?
  • Milyen határidőben érvényesítheti a fogyasztó termékszavatossági igényét?

Mi az elállási jog?

A vásárlót az internetes vásárlás esetén elállási jog illeti meg. A webáruházban megrendelt termék/termékek esetén a fogyasztó/vásárló – bármilyen okból és indoklás nélkül egyoldalúan – az áru átvételétől számított 14 napon belül elállhat a vásárlásától. Az elállási határidő kezdetét a termék átvételének időpontja jelenti, és nem a termék webáruház általi feladása.

A vásárló a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől az általa kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog lényegében azt kompenzálja, hogy a vásárlás előtt nem volt a vásárlónak lehetősége a termék megvizsgálására és kipróbálására, továbbá azt, hogy kizárólag az eladó által egyoldalúan meghatározott információkra támaszkodhatott a vásárlás előtt.

Drága mulatság lehet, ha elfelejted beleírni az ÁSZF-be az elállási jogot!

Egyrészt, ha ez ellenőrzés során derül ki, akkor bírságot von maga után. Másrészt ebben az esetben 12 hónappal meghosszabbodik az elállási jog. 

Elálláskor a vásárló kizárólag a termék webáruház részére történő visszaküldésének közvetlen költségeit viseli, azaz ezzel összefüggésben utólag a termék ingyenes kiszállításának díját NEM lehet a vásárlóra terhelni.

A webáruháznak a visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon kell visszatérítenie a vásárló részére. Ha a fogyasztó beleegyezik, más módon is visszatéríthető, de a többletköltséget erre sem számolhat fel a webáruház.

Kell egy elállási nyilatkozat minta is

A webáruháznak közzé kell tennie a vásárló számára az elállási joga gyakorlásához szükséges nyilatkozat mintáját is, amit a vásárló az adatokat kitöltve visszaküldhet. Természetesen a vásárló nem köteles arra, hogy ezt a mintadokumentumot felhasználja, más formát is választhat. 

Kerüld el te is a bírságot – tartsd be az ÁSZF előírásait!