A csomagolás ma már nem csupán praktikum, de akár marketingeszközként is tekinthetünk rá. Míg az elsődleges funkciója az, hogy lehetővé tegye a termék eljuttatását a vásárlóhoz, emellett célszerű kihasználni azt a lehetőséget is, miszerint üzenetet is eljuttathatunk vele a fogyasztó részére. A márkaépítés egy kiemelt feladat minden egyes vállalkozás számára, mivel a verseny a piacon óriási, így ki kell tűnni a tömegből.

A pizzadoboz beszerzése

Az indepack.hu pizzásdobozai között többféle dizájnt is találhatunk, azonban elmondható, hogy az egyedi megoldások mindig célravezetőbbek, ha azt szeretnénk, hogy a vásárlóink legközelebb is megtaláljanak bennünket.

Ennek a terméknek erősnek és strapabírónak kell lennie, ezért hullámkartonból készül, így megvédi a pizzát a szállítás során előforduló balesetektől és sérülésektől. A mérete tehát igen lényeges, nem szabad sem kisebb, sem pedig nagyobb dobozba tenni az ételt.

A pizzadoboz minősége

Egy silány termék könnyen összenyomódik, mivel tudjuk, hogy ezeket a dobozokat egymásra teszik a futárok. Éppen ezért kizárólag olyan gyártónál érdemes megrendelni a dobozt, ahol a minőség megfelelő, így biztosak lehetünk abban, hogy a csomagolás megvédi az elkészített finomságot.

A doboz alakja

A dobozokat a vendéglátóhelynek kell meghajtogatnia, ezért nem mindegy, hogy milyen alakú. Van a hagyományos négyzet alak, de kapható csapott sarkú változat is. Ezekről elmondható, hogy mindegyik megfelelő az étel szállítására, azonban a csapott sarkú változat némiképp stabilabb szerkezet. Ennek meghajtogatása nyilvánvalóan kicsit hosszabb időt vesz igénybe, azonban mindez csupán másodpercekben mérhető különbség, ezért azt ajánljuk, hogy senkit se riasszon vissza ez a feladat.

A pizzadoboz színe

Az a tapasztalat, hogy a barna színű doboz népszerűsége ma már töretlen. Ennek többféle oka is van, kezdjük a leglényegesebbel, vagyis az árral. A barna színű doboz ugyanis olcsóbb, mint a fehér színű változat, ezért a legtöbb vállalkozás emellett teszi le a voksát.

Az is tény, hogy mindkét színt tökéletesen lehet egyedi nyomattal megnyomni, bár a fehér alapszínen a nyomat kontrasztosabb, mutatósabb. Összességében azonban mindkét színváltozat egyediesíthető, ezáltal nem jelent gondot a saját márkás változat elkészítése.

A dobozok mérete

A legtöbb pizzéria a legelterjedtebb méreteket használja, a dobozokat mindenképpen megfelelő mennyiségben kell beszerezni, soha nem szabad elfogyniuk. Ha többféle méretű pizzát is kínálunk, akkor a dobozrendelésnél sem szabad megfeledkezni a kellő formájú, kivitelű csomagolóanyag vásárlásáról.

Az egyedi dizájn a brandépítés alfája és omegája

A grafikus által tervezett dizájn elhelyezése a dobozon teljesen egyedivé teszi a csomagolást és erősíti a márkát. Mindenképpen érdemes élni ezzel a marketingeszközzel, hiszen ezáltal az elkészült ételt a vállalkozásunkhoz fogja kötni a vásárló és a következő alkalommal is bennünket fog választani, ezért a pizzásdobozokat célszerű saját logóval ellátva megrendelni.