Az épületek komplex hőszigetelése ma már elengedhetetlen nem csak a komfort és az energiahatékonyság, de a környezetvédelem szempontjából is, ennek hiányában magas energiaköltségre lehet számítani.

A téli időszak sok háztartás számára igazi érvágás, hiszen a korszerűtlen, szigeteletlen házak komfortja csak energiapazarló módon biztosítható, amely magas fűtésszámlát eredményez. Az egyre növekvő energiaárak sokakat ébresztettek rá a hőveszteség mérséklésére, és fogtak neki házuk hőszigeteléséhez. Hosszú távban gondolkodva érdemes a lehető legjobb megoldást választani, olyan szigetelőanyagot, amely minden eddiginél kedvezőbb jellemzőkkel rendelkezik. Ismerje meg a Windt Technologies GWR Nano Insulation nano hőszigetelést!

A hőveszteség csökkentése

A korábbi évtizedekben, az alacsony energiaárak nem tették szükségessé az épületek olyan mértékű hőszigetelését, mint amilyen manapság ajánlott. Napjainkban azonban a fosszilis energiahordozók árának drasztikus növekedése, továbbá a károsanyag-kibocsátás mérséklését célzó törekvéseknek való megfelelés elengedhetetlenné teszi. 

A hagyományos szigetelőanyagok között különböző hőszigetelő képességű építőanyagokat találni, árban is jelentős eltérések vannak, azonban igyekezni kell 4-5 évtizedre előre gondolkodva a lehető legjobbat választani. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb egy szigetelés, annál nagyobb rezsiköltség-megtakarítást érhetünk el, és annál komfortosabban érezhetjük magunkat otthonainkban.

A fűtési költségek csökkentése az épületek hőveszteségének mérséklése révén valósítható meg, azonban a külső határoló falakra választott izoláció az egészségünk szempontjából is meghatározó.

Hőszigetelő anyagokkal szembeni követelmények

Az egyes hőszigetelő anyagok változatosak, alapanyagukban, felépítésükben, alkalmazási területeikben, fizikai tulajdonságaikban eltérőek lehetnek. A legtöbb hőszigetelő anyag szerkezeti felépítésének, az anyagba zárt nagy mennyiségű levegőnek köszönhetően viszonylag kis hővezetési tényezővel rendelkezik, vagyis jó hőszigetelő. 

A hőszigetelésekkel szemben támasztott követelmények a beépítés helyétől függően eltérhetnek, de alapvetően alacsony hővezetési tényező, méret- és alaktartó képesség elvárt. Attól függően pedig, hogy mely szerkezetbe kerülnek beépítésre, speciális tulajdonságoknak is meg kell felelniük.

Új generációs hőszigetelő anyag

A festékszerű nano hőszigetelés forradalmi újítás, amely hatékonyan csökkenti az energiafelhasználást, javítja az épületek komfortérzetét, és hosszú távú megoldást nyújt a fenntartható építészet terén. Környezetbarát anyagokból készül, gyártása kevesebb energiát igényel, ezáltal csökkenti az épületek ökológiai lábnyomát.

Az egyszerű installációs technika gyorsítja a munkát, így jelentős mértékben csökkenti a minőségi problémákat, olcsóbbá teszi a kivitelezést, alkalmas homlokzatok és belső falak, valamint tetőszerkezetek szigetelésére.