A harisnya már régóta nem csupán funkcionális ruhadarab, hanem divatos kiegészítő is, amellyel kifejezhetjük egyéniségünket. A klasszikus testszínű és fekete harisnyák mellett egyre népszerűbbek a mintásak is.

Az OKÉ-nál kapható mintás harisnya kínálatot elnézve hirtelen nem is tudnánk dönteni, melyiket vásároljuk meg. Egy szolid pöttyös, egy romantikus szívecskés vagy egy dögös neccharisnya lenne a befutó? Csak a személyiségeden múlik!

Így viseld a mintás harisnyát

A mintás harisnya viselésének kulcsa a harmónia megteremtése, hacsak nem akarsz hippinek kinézni – de ha a válaszod igen, azzal sincs semmi gond. Alapvetés azonban, hogy ha mintás harisnyát viselsz, a többi ruhadarab lehet egyszerűbb, egyszínűbb, hogy elkerüld a zsúfoltság hatását. 

A motívumokkal ellátott harisnyák játékosságot és egyediséget kölcsönöznek a viselőjüknek, ha jól vannak beépítve az outfitbe.

Egyszínű egyberuhával, blézerrel, szoknyával vagy rövidnadrágos overállal nagyon jól mutathat. A cipő kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni a harisnya mintáját, így a klasszikus fekete vagy barna, esetleg sötétkék cipőket ajánljuk, és fontos, hogy zárt cipőt vagy csizmát húzzunk a lábunkra – nyitott lábbelivel nem mutat ízlésesen a harisnyás láb.

Tippjeink az elegancia jegyében

  • Ha nem vagy még teljesen magabiztos a mintás harisnya viselésével kapcsolatban, kezdd egy visszafogottabb motívummal, apróbb pöttyökkel például.
  • A megfelelően megválasztott harisnya optikailag nyújthatja, de szélesítheti is a lábat. Így a hosszanti csíkozást ajánljunk inkább.
  • A mintás harisnya az esetleges bőrhibákat is remekül el tudja fedni, a striákat vagy kiütéseket sikerrel palástolja.

Milyet válassz?

A fehérneműboltok kínálatában sokféle mintájú harisnyát megtalálhat az érdeklődő. A klasszikus csíkos vagy apró pöttyös a legtöbbek kedvence, mert szolid, kicsi mintájuk épphogy látható, de azért így is feldobja a megjelenést. Vannak kissé kihívóbbak, mint a neccharisnya, a párducmintás változat, de gyakran választanak a hölgyek olyat, amelynél a láb két oldalán fut végig a minta, indák vagy virágok formájában.

Nem mindegy a vastagságuk sem, amihez a “den” utótag előtt elhelyezkedő számozást kell keresnünk. A 20 denes harisnya bátran hordható nyáron, irodába, olyan helyekre, ahová nem illik meztelen lábbal érkezni. A 40 denes már inkább őszre, télre ajánlott, az ennél vastagabbakat és a leggingseket mindenképpen a téli, fagyos évszakra szánják a gyártók, hogy ilyenkor se kelljen lemondani a csinos megjelenésről.

Ezen túl persze a méretre is figyeljünk oda, de míg a betűs méretezés sokszor eltér, inkább a csípőkörméretet, valamint a testmagasságot vegyük figyelembe azért, hogy jól válasszunk. Hiszen a harisnyákat a legtöbb üzletben nem lehet felpróbálni higiéniai okokból, online rendelésnél pedig nincs lehetőség, szóval jobb, ha ügyesen, pontosan választunk.