Aki olyan készüléket keres, amely nem kerül egy vagyonba, ugyanakkor jó teljesítményt nyújt, az nincs könnyű helyzetben. Egy okostelefon kiválasztásakor ugyanis gyakran kényszerülünk kompromisszumra: valamely igényünkről biztosan le kell mondanunk.

Azonban, ha a felső középkategóriás eszközök között keresgélünk, jó eséllyel megtalálhatjuk a számunkra ideális modellt. Mit szólnál például a CoolMobile.hu oldalán is kapható Redmi Note 12S készülékhez? Ismerd meg ennek főbb jellemzőit!

Dizájnos telefon a hétköznapokra

Nem mindenki vágyik drága, csúcskategóriás eszközre, sok esetben bőven elegendő egy olyan mobil, amely jól bírja a gyűrődést, nem merül le hamar, tudunk rajta egyszerre több alkalmazást is futtatni és videózásra, fotózásra is ajánlott.

Nos, a Xiaomi gyártó Redmi Note 12S okostelefonja pont ilyen, nem lehet okunk panaszra, ha egy megbízható, jó ár-érték arányú modellt keresünk.

A legnagyobb előnye a telefonnak, hogy 108 MP-es a főkamerája, amely igencsak ritka dolog. Így tehát a fényképezés szerelmesei bátran választhatják, főleg, hogy egy 8 MP-es ultraszéles látószögű és egy 2 MP-es makrókamerával is kiegészül ez az egység. LED vaku, HDR- és panorámamód is van. Elöl pedig egy 16 MP-es széles látószögű szelfikamerát találunk.

De nem csak ez elégítheti ki a fotósok igényét: az elkészült képeket a 6,43 hüvelykes AMOLED kijelzőn tekinthetjük meg – akár erős napsütésben is, hiszen a maximum fényerő a Redmi Note 12S esetében 1000 nit. A képfelbontás 1080 x 2400 pixel, a képfrissítés 90 Hz.

A belső tárhely bővíthető!

Sokan vannak, akik szeretik gyűjtögetni az emlékeiket – a fotókat, videókat hosszútávon megőrzik –, így számukra jó hír, hogy a Redmi Note 12S nemcsak 6+64/128 GB, hanem 8+128 GB belső memóriával is elérhető.

Ha pedig ez nem lenne elég: tehetünk a készülékbe microSDXC-kártyát is, amellyel növelhetjük a tárhelyet. Így biztosan lesz elég hely a letöltött alkalmazásoknak is, amelyek esetleg a munkavégzéshez kellenek.

Az erős rendszerchip és GPU által nem lassul be a mobil multitasking során sem. Az Android 13 alapú MIUI 14 felhasználói felület pedig eleve könnyű kezelhetőséget tesz lehetővé: akiknek volt már Redmi készülékük, tudják, miről beszélünk.

Az aksi mekkora?

Még azt érdemes megnézni, mekkora az aksija a telefonnak, bírja-e az egész napos strapát? Jó hírünk van: igen! A Redmi Note 12S 5000 mAh-s akkumulátort kapott, amit 33 watton vezetékesen tölthetünk fel.

A biztonság kedvéért azonban célszerű rendelni a vásárláskor egy powerbanket is, hiszen így nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy a telefont nem tudjuk használni az alacsony töltöttség miatt.

Extrák a készüléken

Végezetül álljon itt, milyen extrákkal szerelték fel a mobilt!

 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth 5.2
 • GPS
 • infraport
 • rádió
 • 3,5 mm-es jack csatlakozó
 • ujjlenyomat-olvasó
 • iránytű
 • gyorsulásmérő
 • közelségérzékelő
 • giroszkóp

Érdemes olyan boltból megrendelni a készüléket, mint a CoolMobile.hu, ahol segítőkészek a munkatársak és figyelnek a vásárlók igényeire.