Már számos kutatás igazolja, de szülőként saját magunk is tapasztalhatjuk, hogy egy-egy ajándék akkor értékes igazán, ha azt a családtagokkal, barátokkal élvezheti az ember. Hiába kap társasjátékot egy gyermek, ha azzal mindig egyedül kénytelen játszani. Ugyanakkor a gyermekkorban szülővel együtt eltöltött idő az, ami igazán élményt ad, és itt nem egy közös filmnézésre kell gondolni, hanem annál sokkal mélyebb benyomásokra.

Az ovis korszak szerepjátékai

A szerepjátékok egy kisgyermek életében különös fontossággal bírnak. Ezek közé tartozik, amikor anya vagy apa autót vezet. A Gemini-Duo webáruház akkumulátoros kisautói olyan élményt nyújtanak az aprónépnek, amelyre még felnőttkorukban is emlékezni fognak.

A kicsik tágra nyílt szemekkel figyelik a tűzoltókat, mentő- és rendőrautókat, de gyakorlatilag bármilyen járgányt, ami mozog és vezeti valaki. Nem csoda hát, hogy szeretnék leutánozni ezeket a személyeket, miközben nem is tudnak róla, hogy tengernyi agyi funkció működése lép életbe és alakulnak ki náluk új idegpályák.

Egy elektromos kisautót vezetni ráadásul olyan páratlan élmény, amely semmihez sem hasonlítható. Minden gyerkőc büszkén ül egy ilyen járgányban, amit a szülők is szinte már megirigyelnek tőlük. A kisautó vezetése nagymértékben fejleszti a koordinációt, a különböző végtagok és az agy egyidejű használatát, a finommotorikus mozgásokat.

A kültéri játékok sorában

Fontos megemlíteni, hogy érdemes betartani a sorrendet, hogy mikor is következzen egy ilyen, már vezethető jármű a gyermek életében. Minden babánál kipróbálásra kerül a háromkerekű, lábbal vagy pedállal hajtós tricikli, amelyet nem sokkal utána felvált a kétkerekű kismotor, amely csak lábbal hajtható.

Minden szülő rémálma, amikor egy lejtőn lefelé közlekedik gyermeke egy ilyen kisjárművel, mégis a gyerekek életében rendkívül fontos az ezzel való mozgás, amely az egyes testrészeik fejlődésére is befolyással van. A lábbal hajtós kismotor már 1 éves kortól használható, hiszen különböző méretekben és gumikerék nagyságokkal kapható, így elkísérheti a gyerkőcöt egészen az iskolakezdésig.

Az elektromos járgányok korszaka

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a bádogból készült, lábbal hajtós autók voltak divatban. Már akkor is nagyon népszerűek voltak, és ha volt valakinek, minden szomszéd gyerek ki akarta próbálni. Szerencsére a technika azóta jelentősen fejlődött, napjainkra ezeket felváltották az elektromos, akkumulátorral vezérelt változatok, amelyek által tényleg olyan az autózás, mint felnőttkorban.

A Gemini-Duónál kapható típusok között akad rendőrautó, tűzoltóautó, elektromos kismotor és rendőrmotor is, de megtalálhatjuk a manapság legmenőbbnek számító személyautó-márkákat is, úgy mint a Mercedes, BMW, Audi vagy Land Rover.

A webáruházban egyéb járműveket is lehet kapni, mint pl. a Volvo markoló vagy a Hecht akkumulátoros gyerek quad. Érdemes szétnézni, mert jó néhány különlegességre bukkanhatunk.