Bizonyára mindenki fel tud idézni olyan emléket, amikor dzsungellé vált a kisszoba, köpennyé a pléd és harci fegyverré a légycsapó. Gyermekként számtalan hasonló kalandot élhettünk át, és most már társasjátékok is képesek visszaadni ezt az élményt.

Kikapcsolódás az egész család számára

A legtöbbünk elmondhatja, hogy szívesen ül le a családdal vagy barátokkal a játékasztal köré, és vesz elő egy izgalmas társasjátékot. Már egészen hamar érdemes megismerkedni a játékok világával, hiszen rengeteg pozitív hozománya van az efféle közös időtöltésnek. A Gyerekfejlesztő weboldalán a társasjátékok végtelen tárháza vár rád, melyek garantáltan elnyerik minden résztvevő tetszését nemtől és kortól függetlenül.

Azt is ki kell emelnünk, hogy a társasjátékokról szintén elmondható, hogy készségfejlesztő hatással bírnak. A játék típusától függően előtérbe kerül egy-egy terület, amely nagyobb hangsúlyt kap a játék során. Például míg a kirakós vagy építőjátékok főként a finommotorikus mozgások fejlesztését szolgálják, addig a stratégiai társasjátékok a problémamegoldás vagy a döntéshelyzetek kezelését tűzik ki célul. 

Bármelyiket is választod, nem lőhetsz mellé, ugyanis a kellemes kikapcsolódás és a készségek, képességek fejlesztése sem marad el. 

Társasjátékok igazi kalandoroknak

Ha a fentiek alapján arra jutottál, hogy inkább a stratégiai társasjátékokat preferálnád, akkor van néhány darab, amelyet nem hagyhatsz ki a család vagy a gyerekek kollekciójából. 

Az egyik nagy kedvenc a Gyémántvadászok, amelyet a jól ismert kalandfilmek ihlettek. Azt az életérzést és hangulatot szeretné visszaadni, amelyet Indiana Jones is tapasztalt expedíciói során. Ha egy ilyen verzió bukkan fel a játékasztalon, számoljatok azzal, hogy egy kör nem lesz elég, hiszen annyira érdekfeszítőnek bizonyul. A gyerkőcök is lelkesedni fognak érte!

A játék nem csak arról szól, hogy végig kell lépegetni a táblán: a dobozban rengeteg kártya lapul, melyek telis-tele vannak különféle kihívásokkal, küldetésekkel. Mindig ugyanaz a nagy kérdés merül fel: vállalja a játékos a kockázatot, hogy megszerezze a kincset és a végső győzelmet?

Az útvesztő mechanikáján keresztül a gyerekeknek folyamatosan döntésekkel kell szembenézniük. A bátorság, problémamegoldás, változó játéktér és szerencsekísértés mind azért kerülnek elő, hogy gondolkodásra ösztönözzék a kicsiket és fejlesszék a logikai működést.

Hogyan szerezz be hasonló játékokat?

Nem kell messzire menned, ha hétvégén már te is szeretnéd bevetni a legújabb társasjátékot. Az otthonod kényelméből megszerezheted az áhított terméket. Böngéssz a webáruház kínálatában, és helyezd a kosaradba a számodra legszimpatikusabb játékot.

A legtöbb cég sokféle lehetőséget kínál fizetés terén, illetve gyors szállítást biztosít, így nem kell várakozásra vesztegetni az időt. Szerezz be te is egy zseniális társasjátékot a családnak, és fejlődjetek együtt a gyerekekkel lebilincselő feladványok által!