Manapság egyre többen helyezkednek el a marketing területén, hiszen itt jól fizető állás, kreatív munka és remek kapcsolatépítési lehetőségek várják a fiatalokat. A szakma azonban nem könnyű, és igencsak sok mindenhez kell értenie annak, aki profivá szeretne válni.

A tudás megszerzésében, gyarapításában hasznunkra lehetnek a VOIZ hangoskönyvei is, amelyek között számtalan marketinges szakkönyv is megtalálható. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorral – kezdők és haladók számára is.

Miért épp hangoskönyv?

A hangoskönyvek olyan hangformátumú dokumentumok, amelyek egyre népszerűbbek – sokan már ezeket választják a hagyományos könyvek helyett. Nem is csoda, hiszen ezeket vezetés, utazás, sportolás, főzés közben is lehet hallgatni.

A VOIZ alkalmazásában jelenleg közel 2000 darab mű érhető el: többségében szakkönyvek. Ezek nagy hányadát épp a marketingkiadványok teszik ki, így biztosan találnak kedvükre valót a kezdők és a haladók is.

Néhány alapmű leendő marketingesek számára

Fontos, hogy mielőtt valaki a szakmában elhelyezkedik, tisztában legyen az alapfogalmakkal, ismerje a jelenlegi trendeket. Érdemes a neten olvasgatni, konferenciákra járni, de a hangoskönyvekkel is sok tudásra tehetünk szert.

Alább felsorolunk pár kiadványt, amely hasznos lehet kezdőknek:

  • Dr. Bíró Péter: Marketing nélkül nem megy
  • Gál Kristóf: Vállalkozóból vállalkozás
  • Tóth Mihály: Facebook hirdetés mesterkurzus
  • Tóth Mihály: Szövegírás titkok
  • Wolf Gábor: Kisvállalati marketing Biblia

Ezeket sok esetben maguk a szerzők tolmácsolják, adják elő, így még hitelesebb a mondanivalójuk.

A storytelling ereje

Minden marketinges tudja, hogy az értékesítés alapja a storytelling, azaz a történetmesélés. Egy termék, egy szolgáltatás is sokkal vonzóbb lesz az emberek szemében, ha van hozzá egy történet, amely kapcsolódik hozzá.

Piroska Gyula könyveit ajánljuk azok figyelmébe, akik meg akarják tudni, hogyan kell lenyűgözni az embereket, hogyan kell lebilincselő sztorit alkotni. Az egyik legkedveltebb műve a Lökd a kecskét a szakadékba!

Egy példázaton keresztül meséli el a szerző, hogy olykor akkor tesszük a legjobbat, ha rosszat teszünk. Egy ifjú – mestere tanácsára – lelökte a szakadékba a nekik szállást adó szegény ember egyetlen megélhetési forrását: a kecskét. A történet azonban váratlan fordulatot vett – pár év múlva kiderült, hogy a szegény ember meggazdagodott, hiszen új jövedelemforrás után kellett néznie, ez pedig motiváló volt a számára.

Seth Godin művei alapvetőek

Seth Godin nélkül ma a marketing nem az lenne, ami, így e szerző könyveit mindenképp javasoljuk meghallgatásra. Minden marketinges sztorizik – szól az egyik művének a címe, és mint láthattuk, ez az állítás megkérdőjelezhetetlen.

A Na, ez már marketing! című kiadványt is célszerű letölteni, akár tapasztaltabb szakembereknek is, hiszen hasznos tanácsokat oszt meg velünk az író.

Érdemes megtekinteni a VOIZ teljes kínálatát, hiszen az üzleti könyvek között is lehet találni még témába vágó hangoskönyveket.