Az utóbbi években a 160 gramm szénhidrát diéta az inzulinrezisztenciával került szoros összefüggésbe, és örvend egyre nagyobb népszerűségnek más felhasználók körében is. Rendkívül hatékony lehet, de érdemes figyelembe venni az egyéni preferenciáinkat.

A 160 gramm diéta lényege

Az étrend az inzulinrezisztenciával élők mindennapjait jelentősen megkönnyítheti, ugyanis összetételének köszönhetően összhangban áll a speciális előírásokkal, ugyanakkor továbbra is finom fogásokat biztosít.

Előfordulhat, hogy nincs elég időnk a főzésre. Ilyenkor rendkívül kényelmes és egészségtudatos megoldásként szolgál, ha az ételszállítás lehetőségét választjuk, és a Yolofood inzulinrezisztensek részére kialakított étlapjáról válogatunk.

A nevéből adódóan az étrend a napi bevitt szénhidrátokat 160 grammban állapítja meg. Ez a dietetikusok által előírt irányadó érték, melytől 10 százalékban el lehet térni, de ebben az esetben is ügyeljünk arra, hogy 5-6 étkezés keretében fogyasszuk el a megadott mennyiséget. Ennek segítségével szabályozhatjuk a vércukorszint ingadozását, elkerülhetjük a drasztikus ugrásokat, és elérhetjük, hogy a testsúlyunk az optimális tartományban maradjon.

Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobájának tekinthető, mindazonáltal ez az állapot még visszafordítható, melyben az egészséges táplálkozás és testmozgás, ezzel együtt pedig a 160 gramm diéta is hatalmas szerepet játszik.

Inzulinrezisztencia mellett sem kell éhezni

Amikor megszületik a diagnózis, sokan lesújtva ülnek és egyből arra gondolnak, hogy le kell mondaniuk a kedvenc ételeikről, és ezután önsanyargatással társul majd minden étkezés. Nem kell, hogy így legyen!

Az inzulinrezisztenciával élők a 160 gramm diéta alkalmazásával továbbra is finom falatokat fogyaszthatnak. Az ételek elkészítésekor kiemelt figyelmet kap, hogy a fogások hozzáadott cukor nélkül szülessenek meg, viszont élelmi rostban rendkívül gazdagok legyenek. Ez a kombináció megteremti a módját annak, hogy az egészségünket priorizáljuk, ugyanakkor élvezhessük az ételek ízét.

Jó minőségű és alacsony glikémiás indexű, lassan felszívódó szénhidrátok kerülnek terítékre, melyek hozzájárulnak a tartós jóllakottság érzéséhez. Ennek fényében például egy mandulabundás halszelet zelleres burgonyával, vagy egy roston sült pulykamell teljes kiőrlésű, spenótos tésztával abszolút belefér a diétába.

Hogyan tudok rendelni?

Az ételszállító cégek többsége jellemzően Budapesten és környékén vállal fuvart, így ennek tükrében döntsünk. Keressük fel a szimpatikus vállalat honlapját, és válasszuk ki a menüsorból azokat a fogásokat, amelyeket szeretnénk megkóstolni.

A rendeléseket általában a kiszállítást megelőző napon 12 óráig tudjuk leadni és módosítani e-mailben vagy telefonon, az adagokat pedig 13 órával bezárólag juttatják el hozzánk a futárok. Célszerű alaposan átnézni a kínálatot, mert rendszerint olyan csábító fogások szerepelnek az étlapon, hogy akár egész hétre lefedhetjük velük az étkezéseket!