A kicsik előbb vagy utóbb fokozatosan átállnak a szilárd táplálékra, ez pedig egy hosszú folyamat. Vannak gyerekek, akik imádják az új ízeket és könnyen veszik ezt az akadályt, de vannak, akiknél mindenféle módszert be kell vetni annak érdekében, hogy elfogadják a finom falatokat.

Mesteri trükkök léteznek, hogy megszerettessük a babákkal az étkezést, cikkünkben ezekből nézünk át néhányat!

Nem mindegy, hogy mibe tálalunk!

Lehetne mellékes szempont az, hogy mibe tesszük a kicsi ételét, de ez egyáltalán nincs így, sőt! A Meseweb Zsolnay gyerek étkészletei ugyanis meghozzák a gyermek étvágyát, hiszen vidámak, színesek érdemes az első pépes ételeknél is már bevetni.

A gyerekek első ételei általában a tejpépek és a gyümölcspürék, majd pedig elkezdhetjük bevezetni a zöldségpüréket és a húsokat is. Az ételek állaga lassan átmehet pépesből darabosba, ezeket pedig desszertes tálkákból tudod kínálni.

A híres Zsolnay gyár a gyerekekre is gondolt!

Ha a babád első étkészletét szeretnéd megvásárolni, akkor mindenképpen nézd meg a Zsolnay által készített szettet, hiszen nem más található rajtuk, mint a gyerekek kedvence, a Bogyó és Babóca rajzfilmfigurái. A Zsolnay nem csupán a felnőttek privilégiuma, érdemes már a legkisebbek számára is minőségi étkezési élményt nyújtani. A minőségi tányérok és bögrék élvezetesebbé teszik az étkezést, lekötik a gyermek figyelmét. 

De ez még nem minden! Egy különleges mesekönyvet is kínálnak, ami közelebb hozza a gyerekekhez a pécsi Zsolnay-negyedet, ez pedig nem más, mint a Zsolna és az Eozingyár. Ez a mesekönyv egy kislány kalandjait meséli el, gyönyörű illusztrációkkal díszítve, a történetben pedig megismerhetitek az ikonikus Zsolnay-negyed helyszíneit.

A Zsolna és az Eozingyár biztos, hogy a kedvenc mesétek lesz!

Zsolna, a kislány egy gyanús alakot kezd követni, aki eltűnik egy fa mögött. A fa gyökerei ugyanis egy titkos átjárót rejtenek, melyen keresztül eljuthatunk az Eozinvilágba, ahol a gyárban a manók dolgoznak.

A titokzatos alak azonban meg akarja szerezni az Eozingyárat, ezt Zsolna az út közben szerzett barátai segítségével igyekszik meghiúsítani. Vajon sikerrel jár? A könyvből megtudhatjátok!

Amíg olvasod a mesét a gyermekednek, kortyoljatok el egy finom forró kakaót a Zsolnay bögréből!

Mit lehet tudni az eozinról?

Zsolnay Vilmos és kutatócsapata fedezte fel ezt a különleges mázat, ami első pillanatra felismerhetővé teszi, hogy az adott porcelán a pécsi Zsolnay gyárban készült. Az eozin tehát meghozta a világhírnevet a gyárnak, mindenki csodálattal tekintett ezekre az egyedi tálakra, tányérokra és dísztárgyakra. Különleges a színe, a színátmenetei és az is, hogy az égetés során minden egyes darab más színt kap, ezért az elkészült tárgy teljesen egyedivé válik.

A mese nem csupán érdekes és lebilincselő, de valós tudást is hordoz, amelyet átadhatsz gyermekednek, így az általa használt étkészletet is sokkal jobban fogja tudni értékelni, és szívesebben fogyasztja el belőle az általad készített finomságokat.