Otthonos home office: ezeket az eszközöket érdemes beszerezned

2021. augusztus 31.

Home office

Alapjaiban forgatta fel munkavégzési szokásainkat a pandémiás időszak – és úgy tűnik, ezeknek a változásoknak egy része a járvány lecsengése után is velünk marad. Hatványozottan igaz ez az otthoni munkavégzés intézményére, vagyis a home office-ra. 

A Pénzcentrum tavaly Rémesen kontrollmániás a legtöbb magyar főnök: itt a nagy home office kutatás címmel publikálta felmérését a távmunka hazai helyzetéről. A felmérés szerint például az emberek több mint 80%-a gondolta úgy, hogy egyes meghatározott területeken alapvető munkáltatói jognak kellene lennie az otthoni munkavégzésnek. Sok cég mégis szkeptikusan áll hozzá ehhez a kérdéshez, a rugalmasabb felső vezetők azonban már elkötelezettek a home office iránt.  

A cégvezetés támogatása mellett azonban az is fontos, hogy a megfelelő eszközök is rendelkezésre álljanak a kényelmes otthoni munkához. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a technikai eszközöket, amelyek az otthoni munkavégzéshez szükségesek. 

Kényelmes irodai szék és íróasztal

Mi tagadás, ideig-óráig szuper dolog a kanapé kényelméből dolgozni, de hosszú távon célszerűbb, ha megpróbálsz irodai munkakörülményeket teremteni magadnak. Ehhez pedig érdemes egy íróasztalt beszerezni. Ajánlott ebből kimondottan irodai munkavégzésre tervezett típust választani, amely praktikus fiókokkal is rendelkezik. 

A másik fontos kérdés, hogy milyen a szék, amelyben a napi nyolc órás munkaidőt eltöltöd. Szerkesztőségünk tapasztalata, hogy nem szabad ezen spórolni, mert a gerincünk bánhatja a kényelmetlen, cseppet sem ergonomikus székek használatát. Egy jó irodai szék ismérve, hogy rendelkezik állítható és kényelmes háttámlával, megfelelően párnázott, ugyanakkor helyes testtartásra is ösztönöz.

Monitor

Sok munkavállalónak a cég könnyen hordozható, kompakt netbookot vásárolt a home office időszakra. Sajnos azonban ami a hordozhatóság szempontjából előny, a lehetséges képernyőméret tekintetében korlátozó tényező. Ilyenkor szinte megváltás rákötni a laptopot egy nagy felbontású asztali monitorra. Ezáltal hatékonyabbá és gyorsabbá tehető az otthoni munkavégzés, hiszen a szövegek és a grafikus tartalmak nagyobb méretben, világosabban és szemkímélőbb módon jelennek meg. 

Nyomtató és nyomtatási kellékek

HDguru nyomtatók
A bőség zavara – ízelítő a HD.Guru nyomtatókínálatából

Némelyik munkakörben elengedhetetlen a nyomtató és a szkenner napi szintű használata, még akkor is, ha a munkavállaló home office-ban dolgozik. Jobb esetben ezt az iroda biztosítja is számára, de előfordulhat, hogy neki kell beszerezni az adott készüléket. 

Ebben az esetben az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani:

  • Nyugodtan válassz kompakt nyomtatót, amely kis helyen is elfér. Nem kell, hogy multifunkciós legyen, hiszem amennyiben szkennelni szeretnél, a telefonod is rendelkezésre áll, szuper, erre a célra fejlesztett alkalmazásokkal.
  • A másik fontos szempont, hogy milyen toner vagy éppen tintapatron passzol a nyomtatóba: itt érdemes figyelembe venni a tonerek és tintapatronok árát is. 
  • Hasznos, ha a nyomtató rendelkezik wifi-csatlakozással is, így minden eszközről könnyedén rá tudsz csatlakozni. 

Végül a legfontosabb: megbízható üzletből vagy webáruházból vásárolj, ahol bármiféle probléma esetén visszaviheted a készüléket. Ilyen a HD.Guru webshop is, ahol számos nyomtató közül válogathatsz. Ráadásul még a nyomtatáshoz szükséges tonereket és tintapatronokat is megvásárolhatod náluk.

Fejhallgató

Ahhoz, hogy kristálytisztán értsd a főnököd vagy az ügyfelek szavait egy fontos meeting közben, elengedhetetlen egy jó headset. A passzív és aktív zajkioltás sem elhanyagolható szempont, de sokaknak például megfelelő hangzású és minőségű zene nélkül elképzelhetetlen az otthoni munka.

Reméljük, hasznos tanácsokat találtál ebben a kis összeállításban. Ne feledd, a home office egyik legnagyobb hátulütője a munka és a magánélet keveredése lehet. Figyelj oda erre, és próbáld minél élesebben elhatárolni ezt a két területet egymástól.

Ajánló

A legjobb önfejlesztő könyvek

A legjobb önfejlesztő könyvek

Miért olvasunk önfejlesztő könyveket? Az önfejlesztő könyvek számos előnnyel rendelkeznek, és hozzájárulhatnak az egyének életminőségének...

bővebben
A legjobb üzleti könyvek

A legjobb üzleti könyvek

Az üzleti könyvek értékes erőforrások azoknak, akik személyes fejlődésre és szakmai fejlődésre törekednek. Betekintést, stratégiákat és gyakorlati...

bővebben