Manapság egy honlap elkészítésekor rengeteg mindenre oda kell figyelni. A 2000-es évek elején elég volt néhány felbontásra optimalizálni a weboldalakat, ám azóta rengeteg minden történt. Vannak, akik hatalmas felbontású monitorokról szörfölnek a világhálón, mások tabletről, megint mások okostelefonról teszik ezt. Ez komoly kihívást jelent, ha valaki maga szeretné elkészíteni a saját honlapját.

Aki biztosra akar menni, annak érdemes szakemberhez fordulnia. A nagy tapasztalattal rendelkező webprogramozók tudják a megoldást ezekre a problémákra. Ha az AB Plusznál készítteted el weboldalad, akkor garantáltan nem fogsz felbontásból adódó malőrök miatt forgalmat veszíteni.

Ezt kell tenned, ha profikra bíznád a weboldalkészítést

Először is vedd fel a kapcsolatot az AB Plusz ügyfélszolgálatával a fenti linkre kattintva. Írj nekik egy üzenetet, hogy nagyjából mi az elképzelésed. Térj ki arra, hogy milyen céllal hozod létre a weboldalad, mit vársz tőle és milyen funkciókat szeretnél, ha megvalósítanának.

Nyugodtan küldd el olyan weboldalak URL-jét, amelyek tetszenek neked. Kifejtheted, hogy miben szeretnéd, ha eltérne a tiéd.

Egyeztetés a részletek kapcsán

Ezt követően fogsz kapni egy árajánlatot, és azt is meg fogják írni, hogy mennyi ideig fog tartani, mire elkészül a weboldalad. Ha az ajánlat megnyerő lesz számodra, akkor jöhet az időpont-egyeztetés. Egy online vagy személyes találkozó keretein belül lehet egyeztetni a részleteket a weboldal stílusa, működése kapcsán.

Ha komplexebb weboldalról van szó, akkor lehet, hogy több egyeztetésre is sort kell keríteni. Jellemzően már az első körös konzultáció után eldőlnek a lényegi kérdések. Utólag még szükség lehet némi finomhangolásra, az ilyesmit az AB Plusznál rugalmasan kezelik.

A személyes egyeztetést követően kapni fogsz egy végleges árajánlatot, amin később már biztosan nem fognak változtatni. Nincsenek tehát váratlanul felmerülő plusz kiadások. Pontosan azt fogod kapni, amiben megegyeztek.

Mi történik ezután?

Ha mindenben sikerült megállapodni, és elfogadod az ajánlatot, akkor kapni fogsz egy szerződést a weboldal elkészítése kapcsán. Ezt aláírva vissza kell küldened postán két példányban, majd miután az AB Pluszosok is aláírták őket, egy példányt vissza fognak juttatni a számodra.

Ezután megkezdődik a munka, és hamarosan választhatsz is a dizájntervek közül. Ekkor még nyugodtan kérhetsz néhány kisebb módosítást, ezért nem kell külön fizetni. Ha a dizájn végleges, akkor látnak munkához a webprogramozók. Elkészülnek a funkciók, a folyamatot pedig nyomon követheted egy tesztoldalon.

A programozó csapattal folyamatosan tarthatod a kapcsolatot. A weboldal fejlesztése lépésről lépésre történik, így minden nagyobb fázis után te magad is tesztelheted, hogy minden úgy működik-e, ahogy megálmodtad. Ha elkészült az egész weboldal, akkor még egyszer letesztelheted az egészet. Csak akkor tekintik befejezettnek a munkát az AB Plusznál, ha mindent rendben találtál.