A szállodai fürdőszobák világát idéző, kissé streilnek ható modern és kifinomult stílus nem mindenki ízlésének felel meg, sokan szeretnék otthonuk intim helyiségét meghittebb stílusban berendezni. 

Szerencsére számtalan hangulatnak megfelelően alakíthatjuk a fürdőszobákat, a gyártók ugyanis különböző jellegű szanitereket, felszereléseket és kiegészítőket dobnak piacra. Az egyik legesztétikusabb és legkényelmesebb kialakítás a vintage, amely a meglévő, klasszikus jellegű fürdőből is egyszerűen kialakítható néhány szemet gyönyörködtető és jól működő kiegészítővel és berendezési tárggyal. Mi jellemzi ezt a stílust? Tarts velünk, mutatjuk!

Egy helyiség a háziaknak

A fürdőszoba megtervezése fontos lépés az otthon kialakításakor, ehhez kínál elérhető áron változatos szanitereket, köztük zuhanykabinokat a Mozaikkerámia. Új építésű otthonokban még inkább igaz, hogy a fürdőszoba kizárólag az ott lakók kényelmét szolgálja, hiszen aki gyakran lát vendégül családtagokat, barátokat, az külön vendégmosdót és -fürdőt alakít ki számukra. 

A fürdő az egyik legforgalmasabb helyiség a lakásban, házban, ugyanis itt indul és fejeződik be a napunk. Berendezésénél figyelembe kell venni az egyes funkciókat, a kényelmes használhatóságot, ugyanakkor a tetszetős kialakításról sem szabad elfeledkezni. Az ízlésünknek megfelelő bútorokkal otthonossá, kellemessé, ellazulásra hívogatóvá varázsolhatjuk.

A vintage fürdőszoba jellegzetes vonásai

A modern kialakítások mellett több, régi korokat megidéző hangulatos stílus közül válogathatunk, a vintage az egyik. Jellegzetes darabjai, a bájos talapzatos kerámiamosdók és a lábas kádak, valamint az arany, réz vagy sárgaréz csövek és a hagyományos, tekerős csaptelepek mind hozzájárulnak valamiféle békebeli, meghitt légkörhöz. 

Elegancia és visszafogottság jellemzi a vintage dizájnak megfelelően kialakított fürdőszobákat, nincsenek harsogó színek, a klasszikus négyzet alakú, hexagonális és metrócsempék jellemző színei a fehér, a fekete, a szürke és más semleges vagy pasztell színek. Elvétve találkozhatunk például a falat borító tapétákon virágos motívumokkal is, de ezekre is a visszafogott árnyalatok jellemzőek. 

A vintage fürdőkben helye van a falakon fotóknak, festményeknek, de kedvelt stíluselem egy analóg óra is, ahogy a csillárok is hozzájárulnak az elegáns, nosztalgikus atmoszférához. 

A vintage fürdők központi eleme

A modern vintage fürdőszobákban a luxus anyagok és a rusztikus felületek keverednek, és olyan technológiákat használnak, mint a padlófűtés, a zuhanyzók és a hangulatvilágítás, így a tér barátságos, stílusos és funkcionális lesz.

Egy elegáns, szabadon álló kád minden vintage fürdőszoba középpontja, ugyanis időtálló megjelenés és autentikus hangulat jellemzi. Igazán pihentető és kényeztető fürdést biztosít, különösen egy hosszú nap végén.

A dekoratív, régies kiegészítők, a tárolásra használt különféle kosarak jól mutatnak egy vintage stílusú fürdőszobában.