A történelmi tanulmányokból egészen biztosan megmaradt a Napkirály, azaz XIV. Lajos francia király fényűző életmódja. Bár az országa nem teljesített jól, az uralkodó hatalmas udvart tartott fenn. Azt most tegyük is félre, hogy az elszegényedő ország népe milyen eszközhöz folyamodott a pazar eleganciát kedvelő királlyal szemben, és koncentráljunk inkább arra, hogy mi az, amit tovább tudunk örökíteni abból a világból.

Mert bármennyire is gondoljuk azt egy-egy éráról, hogy jobb, hogy már a múlt jótékony homályába merült, azért mindegyik korszak hozott magával olyat, amit érdemes továbbvinni. Mai cikkünkben pontosan egy ilyet fogunk bemutatni.

Fényűző elegancia otthonra? Miért ne?

Szerencsére ma már nem jár lefejezés senkinek sem, különösen annak nem, aki a Wallmaxx Tapéta Webáruház fényűző tapétakülönlegességével díszíti otthona falait.

Számtalan festményről köszönnek vissza a Napkirály idejéből származó enteriőrök, és azt igazán meg kell hagyni, hogy a franciák valami hihetetlenül finoman és ízlésesen tudtak választani, már ami a lakberendezést illeti.

Talán ezért is van, hogy mind a trianoni kastélyok, mind pedig a Tuileriák palotája láttán az embert elfogja a vágy, hogy visszarepüljön abba a korba, ahol még ennyire megadták a módját mindennek. 

A jó hír azonban az, hogy nem kell semmilyen időutazást tenni, elég csupán a fentebb említett webáruház Rasch Trianon XIII kollekcióját végignézni, és onnan kiválasztani azt, amelyik a legjobban tetszik.

De mi jellemzi ezt a fajta stílusvilágot?

Az, hogy sikkes, nem mond eleget, hiszen ez a stílus az eleganciát és a játékosságot ötvözi úgy, hogy közben nem lesz túl sok semmiből sem. A vidám csíkos minták letisztultságot sugallnak, a fényes felületek gondoskodnak a királyi csillogásról, a púderes tónusok pedig finomságot sugároznak.

Nem csoda, hogy bármelyik helyiségbe bekerülve csodát tudnak teremteni: emelik a hangulatot, pazarrá varázsolják az enteriőrt.

Persze azért óva intünk mindenkit attól, hogy ész és ízlés nélküli hivalkodásba kezdjen. A nem megfelelően megválasztott tapéta ugyanis pont az ellenkező hatást váltja ki: olcsónak és stílustalannak láttatja az otthonodat és ezáltal téged is.

Nyugalom, azért a helyzet nem ennyire drámai, pusztán tudni kell, hogy mekkora tered van arra, hogy olyan fenséges teret teremts, amilyet a francia királyok némelyikének sikerült.

Lágyítsd a teret!

Ha jól választasz a Wallmaxx Tapéta Webáruház Trianon kínálatából, akkor az otthonod még melegebbé, még meghittebbé és még kifinomultabbá válik. Olyanná, ahová egy élmény hazatérni, és kész kínszenvedés elindulni.

A nap végén ne feledd, hogy úgyis egy a lényeg: mivel a te birodalmadról, a te királyságodról van szó, ezért csak te dönthetsz abban, mi kerüljön a falra, mi az, amitől te királynak vagy királynőnek érzed magad a saját területeden!