A tökéletes szemsmink elkészítésének nincsen különösebb titka, csupán némi szempillaspirálra és szemhéjfestékre van hozzá szükség. Az utóbbival kapcsolatban azonban fennáll a veszélye annak, hogy ha rossz területre kerül, akkor a szem kisebbnek tűnhet, vagy a szemforma előnytelenül megváltozhat.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben átvesszük az alapokat, és mutatunk néhány trükköt, hogy a végeredmény igazán mutatós legyen.

A szemsmink elkészítése lépésről lépésre

Fontos, hogy az első lépés mindig a primer felvitele legyen a szemhéjakra egy pufi ecsettel.  Ennek köszönhetően ugyanis sokkal tartósabb és egyenletesebb lesz majd a szemhéjfesték, arról nem is beszélve, hogy a színei sokkal intenzívebben mutatnak majd.

Aztán jöhet a szemhéjfesték felvitele. Ha egy olyan palettát használsz, mint amilyen például a DOUGLAS szemhéjfestékeinek kínálatában is megtalálható, 18 ellenállhatatlan, magasan pigmentált árnyalatot tartalmazó Jeffree Star Blood Sugar Eyeshadow Pressed Pigment Pale, akkor valószínűleg többféle színt fogsz használni a szemsminked elkészítéséhez. 

Fontos, hogy a világosabb árnyalatokat a szem belső sarkába helyezd el! De ha szeretnéd kiemelni a szemkörnyékedet, akkor a világosabb szemhéjfestéketet a mozgó szemhéj fölé, a szemöldök alá is felviheted. A világosból a sötétbe való átmenet megteremtésénél pedig mindenképpen törekedj arra, hogy az lágy és jól elegyített legyen! Ha netalántán látnál benne éleket, akkor az az ujjaiddal vagy ecsettel igazítsd meg!

Abban az esetben pedig, ha szeretnéd a szempilláidat is kicsit dúsabbá, a sminkedet pedig drámaibbá varázsolni, akkor érdemes egy sötétebb festékkel a felső és alsó szempillavonalat is kiemelni. 

Melyik szín a legjobb számomra?

Ha egy igazán profi szemsminket szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a szemed színét kiegészítő árnyalatú szemhéjfestéket válaszd! Ennek köszönhetően ugyanis egymást kiemelve, kontrasztban állnak majd.

Ha tehát zöldek a szemeid, akkor tanácsos olyan vörös tónusokkal kiemelni őket, mint amilyen például az ibolya és a rózsaszín. De ezek mellett még a barnás árnyalatok is jó megoldásnak bizonyulhatnak. 

A kék szemek esetében pedig a sárga jöhet szóba. Egy ilyen színű szemhéjfesték azonban a hétköznapokra kevésbé alkalmas, ezért nyugodtan támaszkodhatsz a rozé és a sárgabarack árnyalataira. 

Ami pedig a barna szemet illeti, egy igazi főnyeremény, mivel a szemhéjfesték színeinek széles skálájából választhatsz – a szilva és a bogyós gyümölcsök tónusaitól kezdve egészen az arany árnyalatokig. A sárgás és a vöröses szemhéjfestékeket viszont mindenképpen kerülnöd kell.

Jöhetnek a végső simítások! 

Ha egy intenzívebb sminket készítesz, akkor ne sajnáld a szempillaspirált, vidd fel legalább 2-3 rétegben! A hétköznapokra viszont elegendő az egy réteg felvitele is, különösen akkor, ha egy sötétebb szemhéjfestékkel a felső és alsó szempillavonalat már korábban kiemelted.