Ahhoz, hogy egy cég versenyképessége növelhetővé válljon, az üzleti folyamatok hatékonysága pedig javuljon, kritikus szerepet játszik a vállalati informatikai infrastruktúra modernizálása és fejlesztése. Ez a feladat azonban rendkívül összetett, így nem véletlen, hogy sokan keresik a lehetőséget arra, hogy erre szakosodott cégeket megbízva kiszervezzék ezt a munkát. 

Szerencsére számtalan olyan vállalkozás van a piacon, amely rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik az IT infrastruktúra fejlesztésében. Az egyik ilyen például az EuroMacc, amely a hazai szoftverfejlesztési piac egyik meghatározó szereplője. De a rendszereinkkel egyébként mára már további 4 országban (Bulgáriában, Lengyelországban, Hollandiában és Ausztriában) is megjelentek. 

Ha ez még nem győzött volna meg, akkor mindenképpen olvass tovább, mivel a mai cikkünkben összegyűjtöttünk öt érvet amellett, hogy miért éri meg az IT kiveszervezés.

Nem kell újabb munkatársakat felvenni

Abban az esetben, ha kiszervezitek az IT infrastruktúra fejlesztését, akkor nem kell újabb munkatársakat felvenni, és nem terhelik majd a céges költségvetést az ő juttatásaik, továbbképzéseik.

Nagyobb eséllyel érheted el a tehetségeket

Valljuk be őszintén, egy új alkalmazott felvétele során a legtöbb esetben eléggé szűkös felhozatalból válogathatsz! Abban az esetben viszont, ha kiszervezed az IT infrastruktúra fejlesztését, akkor tágra nyílik a lehetőségeid kapuja, és az a kör, ahonnan válogathatsz. 

Alacsonyabb hardverköltségek

Egy olyan egy tapasztalt jól beágyazott külsős cég, mint az EuroMacc, nagyobb engedményeket tud kicsikarni például hardvereszközök beszerzésekor, már csak amiatt is, mert nagyobb tételben vásárolnak, mint egy más területre fókuszáló vállalkozás.

Hozzáférés a legfejlettebb technológiákhoz

Hiába rendelkezel a legfejlettebb rendszerekkel, és van meg a munkatársaidnak a tudása a kezelésükhöz, az IT szektor olyannyira dinamikusan fejlődik, hogy ez sajnos hamar elavul. De szerencsére ezzel nem kell foglalkozni, ha kiszervezed a munkákat, hiszen az ebben a szektorban tevékenykedő vállalkozások versenyképessége és fennmaradása azon múlik, hogy mindig a legfrissebb technológiát és tudást alkalmazzák. 

Felszabaduló erőforrások

Gondolj bele, hogy milyen jól fog jönni az a kapacitás, amely a működtetési feladatok kiszervezésével felszabadul! Sokkal több időtök és energiátok jut majd arra, hogy a cég fő tevékenységi körére fókuszáljatok, és ezáltal javítsatok a versenyképességen és az eredményen. 

Összességében tehát jó néhány nyomós érv felsorakoztatható a kiszervezés mellett, amelyeket érdemes neked is kihasználnod. Sok sikert!