Évről évre egyre több ember határoz úgy, hogy feledve minden családi hagyományt, szakít az állandó karácsonyi stresszel. Ezek az emberek úgy döntenek, hogy nem hajlandóak tovább azzal tölteni a karácsonyt megelőző napokat, hogy különféle üzletekben rostokolnak, stresszelnek, hogy minden ételhez megtalálják-e a megfelelő alapanyagot, örül-e majd a nyolcadik unokatestvér az ajándéknak, és vajon a nagybácsi és a nagynéni idén is olyan kínos jelenetbe bonyolódik majd, mint tavaly. Meg azelőtt és azelőtt.

Szóval ők úgy döntenek, hogy mindezt kihagyva inkább elmennek wellnessezni egy közelebbi vagy távolabbi szállodába, és ott pihenik ki az egész éves fáradalmakat. Hagyják, hogy a pincérek kiszolgálják őket, míg a wellnessrészleg alkalmatosságainak hála pedig teljesen el tudnak lazulni. De mi van akkor, ha azt mondjuk, erre otthon is van lehetőség?

Vegyél szaunát a karácsonyi pénzből!

Ha még várod az akciókat vagy mindenkitől pénzt kaptál karácsonyra, akkor máris kezdd el nézegetni a SaniterLine spa részlegét, ahol kitűnő beltéri szaunák várnak rád. Választhatsz akár egy-, akár többszemélyes változatot, függően attól, hogy hányan tervezitek használni ezt a kincset.

Hogy miért is nevezzük kincsnek? Leginkább azért, mert az egészség számára valóban aranyat ér, ha rendszeresen szaunázol. Az alábbiakban azt is összeszedjük, hogy miért is van ez.

Hosszú távon mindenképpen megéri!

Túl azon, hogy anyagilag is jobban fogsz járni egy saját szaunával, mint azzal, ha évente háromszor vagy négyszer útra keltek családilag, hogy egy wellness-szállodában pihenjétek ki a hétköznapok fáradalmait, a pénztárcádon kívül az egészséged is imába fogja foglalni a nevedet.

A rendszeres szaunázás ugyanis: 

  • bőr- és sejtmegújító hatással bír
  • méregteleníti a szervezetet
  • javítja a vérkeringést
  • erősíti az immunrendszert
  • javítja az emésztést
  • segít levezetni a stresszt, és ezzel nagy szerepet játszik a pihentető alvás elérésében is.

Amint láthatod, számtalan előnnyel jár, ha otthon lesz egy szaunád. Dobd be az ötletet mindenkinek, hiszen a gyerekeket és a szívbetegeket kivéve mindenkinek nagyszerű élmény lesz a rendszeres szaunázás.

Törődj az egészségeddel a rohanás közepette is!

Persze attól még, hogy megspóroltad magadnak a karácsonyi vendégeskedésekkel kapcsolatos feszültségeket és stresszt, az még közel sem jelenti azt, hogy a hétköznapok során ne mérgezhetnéd magad az idegeskedéssel és az aggódással.

Mindenki túlhajszolt, agyoningerelt életet él, így akkor jársz a legjobban, ha idejekorán felfogod annak a jelentőségét, hogy az egészséged megőrzéséért minden egyes nap tenni kell. Akár egy kis sporttal, akár a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásával vagy épp azzal, hogy rendszeres időközönként szaunázol. 

Nem véletlenül tombol a finnekben is az életerő, a sisu – a szaunázás jótékony hatásai az életed minden területén felbukkannak majd, így ha még nem szerezted be a saját szaunádat a SaniterLine kínálatából, akkor ne halogasd tovább, kosárba a wellnessélménnyel!