Ne gondoljuk azt, hogy a természetes hatású kerítésekkel csak a gond van. Az ember fejében erősen él még a tévhit, miszerint egy mutatós fából készült kerítés nagyon sok plusz munkával jár. Ez valóban igaz. De mi a helyzet akkor, ha az a bizonyos kerítés a fa-műanyag kombinációjából születik? 

A WPC kerítésrendszerek olyan különleges tulajdonságokkal bírnak, amelyeknek köszönhetően búcsút inthetünk a karbantartásnak, az utómunkálatoknak. Lássuk, hogyan!

Olyan, mint a fa kerítés, de mégsem!

Sokan nem szeretnének lemondani a fa kerítések szépségéről és arról a természet közeli élményről, amit a látványuk nyújt. Az igazság azonban az, hogy nem is kell. Ezt bizonyítja a WPC Nagyker WPC kerítés kínálata is. Most pedig hasonlítsuk össze a fa és a WPC anyagot!

A fa jellegzetes tulajdonságai:

  • Természetes alapanyag, ami jól beleolvad a környezetébe, ezáltal különösen igényes megjelenésű kerítéseket építhetünk ki. 
  • Folyamatosan gondozni kell, hogy fokozzuk az ellenálló képességét.
  • Évek múltán megmutatkoznak az első, minőségromlásra utaló jelek: korhad, szálkásodik, fakul, nem úgy néz ki rajta a festés, mint korábban és még sorolhatnánk. 

A WPC anyag jellemzői:

  • Mivel részben műanyagból, részben fából készül, első ránézésre fa terméknek tűnik. Emiatt esztétikus és különleges designnal ruházza fel a kerítést. 
  • A műanyag szerkezet ellenállóbbá teszi.
  • Nem megy tönkre hamar; a fagy, az eső, a napsütés sem rongálja. 
  • Nem kell évente festeni, gondozni, maximum egy évben egyszer vagy kétszer le kell mosni. 

Megéri WPC kerítésrendszert kiépíteni? 

A fentebb látható leírás egyértelműen azt mutatja, hogy igen. Egy egyszeri beruházással ugyanis sok időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg. Egy gondozásmentes, prémiumminőségű kerítést kapunk, ami akár 20 éven át megbízható kültéri elem lesz az otthonunkban.

Egyre fontosabb szempont manapság az is, hogy kíméljük a környezetet. Ha a “műanyag” szó egy kicsit megrémített, megnyugtatunk téged; nincs ok az aggodalomra. A WPC anyag gyártása során sem a technológiával, sem az alapanyagokkal nem terhelik a környezetet, ugyanis csak újrahasznosított műanyaggal dolgoznak a folyamat során. 

Mit érdemes tudni a telepítésről?

Számos olyan ember van, aki azért ódzkodik a modern kerítéselemek beszerzésétől, mert nem szeretné, ha költséges lenne a szakemberrel történő kivitelezés vagy mert ő maga bonyolultnak tartja a folyamatot. A WPC esetében azonban emiatt sem kell stresszelnünk. 

A telepítése rendkívül könnyű és gyors, nem igényel nagy szaktudást. A kerítésléceket méretre vághatjuk, s a rögzítésük is roppant egyszerű. Ez történhet kapupánt csavarral, vasszerkezetre vagy U-profilba is tehetjük őket. Általában a lécekkel együtt megrendelhetjük a kiegészítőket is. 

Amennyiben olyan kerítésre vágysz, amivel könnyen boldogulsz, akár a telepítésre, akár az utómunkálatokra gondolunk, akkor érdemes a WPC-t választanod.