A kerítésépítés gyakran a családi ház építésének egyik befejező munkálata, és már csak szűkös keret áll rendelkezésre hozzá, így sokan maguk készítik el, ami a korszerű kerítésrendszereknek köszönhetően kis gyakorlattal meg is valósítható.

Viszont érdemes inkább tapasztalattal rendelkező szakemberre bízni a gondozásmentes kerítés telepítését, például a Kerítés Profil csapatára, hogy mentesülj a kivitelezés nehézségei alól és a végeredmény garantáltan tökéletes legyen.

A pontos méretekkel megrendelt elemek professzionálisan illeszthetők, a láthatatlan csavaroknak köszönhetően esztétikusan rakhatók, így minden adott egy elsőrangú kerítéshez.

Modern gondozásmentes kerítések

Amikor kerítést választasz családi házad köré, nézd meg, hogy passzoljon az épület stílusához, színeihez, valamint maximálisan megfeleljen az igényeidnek. Egy jó kerítés időtálló anyagokból készül, kellően stabil, tartós és nem utolsósorban esztétikus.

Ma már elvárás a gondozásmentes kerítés, hiszen nem sokan tudnak és akarnak időt áldozni a rendszeres, néhány évenkénti karbantartásra, festésre, csiszolásra, javításra.

A fakerítések szépek, azonban karbantartási igényük magas, ami hosszú távon jelentős extra költséget jelent, így amikor összehasonlítanád őket a korszerű alumíniumkerítésekkel, az alapanyagárakhoz ezt is számold hozzá.

Az alu kerítések nem igényelnek karbantartást, ugyanis nem korrodálnak, nem fakulnak, nem vetemednek, jól bírják az időjárás viszontagságait. Népszerűségük oka továbbá, hogy jól illenek a modern, minimalista épületekhez, de a klasszikus kerítéseket kedvelők is megtalálhatják bennük a számításukat.

A tervezés a tökéletes kivitelezés alapja

Az alumínium kerítésrendszerek telepítését magad is végezheted, illetve az általad hívott szerkezetlakatos is el tudja készíteni, de a gyártó is tud ajánlani nagy tapasztalattal rendelkező kivitelezőket.

Az alu léceket az igények szerinti méretben és mennyiségben gyártják le a tervek alapján, így fontos, hogy a tervezés alapos és minden részletre kiterjedő legyen. Már a tervezésnél el kell dönteni, hogy milyen irányban és milyen lécközökkel kérjük a kerítést, esetleg zárt lesz-e.

A kerítésekhez minden kiegészítőt is be kell szerezni: különböző profilokat, oszlopokat, vasakat, csavarokat, kapupántokat.

Helyszíni teendők telepítés előtt

A telepítés előtt alkalmassá kell tenni a fogadófelületet az alumínium kerítéselemek rögzítéséhez. Készülhet a szerkezet lábazattal vagy anélkül, de a megfelelő alapnak készen kell lennie, mielőtt a szerelés elindul.

Miután minden elem a kellő méretben készül, a helyszínen vágni semmit sem kell, csupán összeállítani, ami meggyorsítja a munkát. Amennyiben magad állsz neki, hasznos, ha már a gyártás előtt konzultálsz a gyártó szakembereivel, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

Ha a kerítésépítést szakemberre bízod, a tervezésbe is vond be, hiszen tapasztalata garancia a sikeres kivitelezésre.