A dús, egészséges frizura nemcsak a jó megjelenés, hanem a nőiesség szempontjából is kulcsfontosságú, így kifejezetten kellemetlen lehet, ha a hajunk megritkul, és takargatni kell a kopasz foltokat. 

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan szolgálhat erre megoldásként a hajtetoválás, illetve hogy milyen esetekben alkalmazható. 

Mi a női hajtetoválás? 

A fejbőr mikropigmentáció, ismertebb nevén hajtetoválás egy olyan speciális eljárás, amely során a szakemberek organikus pigmenteket juttatnak a páciens fejbőrének a felszíne alá. Bár ezek a pigmentek rendkívül kis méretűek és diszkrétek, jelenlétük azt az illúziót kelti, hogy sokkal sűrűbb, illetve dúsabb a haj, mint valójában. 

A Matrix Hajtetoválás női hajtetoválás szolgáltatása kifejezetten a gyengébbik nem kopaszodására, illetve hajritkulására lett kialakítva. Minden nő szeretne magabiztos lenni a hétköznapokban, ezt viszont nagyban megnehezíti, ha a frizuránkban megjelenő kopasz foltok rossz érzést keltenek bennünk a tükörbe nézve. A hajtetoválásnak köszönhetően így nemcsak esztétikailag érhetünk el javulást, hanem önértékelésünk kapcsán is. 

Mikor érdemes alkalmazni ezt az eljárás?

A hajat érintő problémáknak számos kiváltó oka lehet, legyen szó akár genetikai hajlamról, hormonális változásokról, vagy akár a stresszről. Bármelyik elszenvedői is vagyunk, hasonló tüneteket tapasztalhatunk: elvékonyodik a haj, egyes területeken pedig akár ritkulni is kezdhet. A hajtetoválás kiváló segítség lehet a hajhullás elleni küzdelemben, főleg akkor, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudjuk visszaállítani természetes módszerekkel a haj eredeti állapotát. 

Sok hölgyet zavarnak a frizurájuk egyes területein megjelenő kopasz foltok, például a hajvonalnál kialakuló ritkásabb részek. A hajtetoválást akár az aktuális frizurához is hozzá tudják igazítani a szakemberek, biztosítva ezáltal az optikai sűrítést. 

Szintén tehetetlennek érezhetjük magunkat, ha valamilyen műtét, esetleg sérülés következtében hegek, kopasz foltok tarkítják a fejbőrünket, megszakítva ezzel a frizuránkat. A hajtetoválás arra is lehetőséget adhat, hogy sikeresen elrejtsük ezeket a kényes területeket. Rendkívüli változást okozhat a mindennapjainkban, ha mások előtt mutatkozva többé nem kell rejtegetni a sérüléseinket, és újra magabiztosak lehetünk. 

Milyen hajszínek érhetőek el? 

Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy alkalmazható-e ez az eljárás abban az esetben, ha valakinek például festett haja van. A tetoválást megelőző konzultáció során ez szabadon átbeszélhető a szakemberrel, és együttesen tudják kialakítani a legjobb megoldást. 

Fontos azonban tudni, hogy vannak olyan világos hajszínek, amelyekkel nem működik olyan jól a hajtetoválás, mint a sötétebb frizurákkal, hiszen a túlságosan világos pigmentek nem látszódnak jól a fejbőrön. A jó hír, hogy ezeket a problémákat is el lehet hárítani, amennyiben a páciens beleegyezik, hogy a teljes hajat, vagy legalább annak tövét sötétre festik.