Halloween és koktélok? Kit ne hozna lázba ez a különleges párosítás? Pláne, ha olyan ital varázslatokról van szó, amelyekkel egyrészt nem találkozik az ember minden egyes nap, másrészt bennük van a félelmetes jelleg.

Úgyhogy ebbe a világba igyekszünk elkalauzolni a kedves olvasót a bejegyzés erejéig. Reméljük, hogy meg tudjuk hozni a kedvet a próbálgatáshoz. Kellemes felfedezést, borzongást és élményt kívánunk!

A Frankenstein Fizz kifogástalan választásnak bizonyul

Frankenstein említésétől eleve kirázza az embert a borzongató hideg. De ennél a koktélnál azért nincs túlságosan mitől tartani. Sőt, a proseccóval és curacaóval készülő ital kimondottan kellemes élményt ígér.

Méghozzá egyszerű formában, hisz az iDrinks bor és pezsgő választékából a prosecco, avagy a hozzávalók gyakorlatilag fele már meg is lehet. Ehhez már csak egyetlen csészényi savanyú almalikőr kell még pluszban.

Az eredmény pedig tökéletes lehet akár egy Halloween témájú bulihoz is. Méghozzá egyszerre finom és savanykás ízvilággal, egyfajta kellemes és kissé borzongató hatással. Nincs mese, tényleg ki kell próbáln.

A Witches Cauldron Punch karaktere is egészen kísérteties

Kuriózum, hogy ez egy boszorkányfüstöt megidéző koktél. Érdekessége még, hogy egy kis puding kell hozzá, megspékelve némi ananászlével, jéggel és fagyival. Bár az elkészítése nem a legegyszerűbb, az élmény komplexitása és varázsa megéri a fáradságot.

Első lépésként hőálló tálban kell a pudingot – forrásban lévő vízben – feloldani. Utána jön a kevergetés, amíg kristályossá nem alakul. Hideg vízzel le kell hűteni, majd mehet hozzá az ananászlé, hogy a komplett elegy mehessen a hűtőbe.

Amikor a keverék már kellőképpen lehűlt, puncsos tálba kell önteni. Itt jön az igazi szépség, vagyis a néhány gombóc fagylalt. Innentől már csak némi bűvészkedés szükséges, és máris kezdetét veszi a boszorkányos varázslat.

Spooky Punch a maga kísérteties jellegével

A végére hagytuk talán a legizgalmasabb és leginkább félelmetes koktélt, amely sötét gyümölcsök levével hívogatja a kísérletezni vágyókat. Nem akármilyen a hozzávalók felhozatala sem, hiszen egy üveg mezcal, gin vagy tequila jelenti az alapot.

Kelleni fog még a készítéshez némi olasz keserű narancslikőr is, amilyen például a Campari. Ehhez jöhet hozzá még némi vermut, egy csészényi vérnarancslé, nem megfeledkezve harmad csészényi áfonyaléről, valamint gránátalmaléről.

Itt még nincs vége a felsorolásnak, ugyanis 20 uncia licsi gyümölcskonzerv is kelleni fog lecsepegtetve. Majd pedig kettő csészényi áfonya vagy Luxardo Maraschino Originale lesz az, ami erre az alkotásra felteszi a képzeletbeli koronát.

Bőven megéri viszont a betett munkát és alkotókedvet az a produktum, ami a keverés és elkészítés hatására a poharakba kerül. Jó borzongást kívánunk!