Ha szétnézünk a tágabb ismeretségi körünkben, vagy akár a hírességek között, egyre többször hallani arról, hogy a kopaszodó férfiak hajbeültetéssel nyerik vissza régi frizurájukat. De mit kell tudni erről az eljárásról? Tényleg hatásos? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ki alkalmas a hajbeültetésre?

Sok férfit érint igen rosszul, ha a haja ritkulását, esetleg hajvonala visszahúzódását észleli, hiszen a kopaszodást az öregedéssel, a fiatalság elvesztésével azonosítják. Nem véletlen, hogy sorra jelennek meg a különböző esztétikai beavatkozások, amellyel vissza lehet szerezni a régi hajviseletet. 

De honnan tudni, hogy egyáltalán alkalmasak vagyunk-e arra, hogy részt vegyünk egy ilyen eljáráson? Szerencsére ebben nem egyedül kell döntenünk, hiszen a TurboHair Medical hajklinikán lehetőségünk van ingyenes konzultáción részt venni, ahol iránymutatást kapunk, weboldalukon pedig mindenki számára elérhetők a hajbeültetés árak. Ezek tudatában már könnyebb dolgunk van, hiszen szabadon tudjuk mérlegelni, hogy megéri-e nekünk ez a kezelés. 

Ami a vizsgálat nélkül is elmondható, az az, hogy sajnos vannak olyan páciensek, akik esetében a hajbeültetés nem hozná a kívánt eredményt, ezért nekik nem javasolt a kezelés megkezdése. Ez főleg olyan esetekben áll fenn, amikor a páciens tarkóján nincs elegendő egészséges hajtüsző, ami alkalmas lenne az átültetésre. 

Ezenfelül azoknak sem javasolt a hajbeültetés, akik még túl fiatalok, illetve a kopaszodásuk csak nemrég kezdődött. 

Mi a hajbeültetés menete?

A hajbeültetés első lépéseként részt kell vennünk egy konzultáción, amelynek a keretein belül a szakember megvizsgál minket, és tájékoztat az olyan részletekről, mint a beavatkozás pontos menete, a költségek, illetve a várható eredmény. 

Ezt követően kerül sor magára a kezelésre, ami két fázisból áll. Az első fázisban tulajdonképpen kinyerik a hajtüszőket, azaz graftokat a donor területről, ami általában a tarkón található meg. Sokan félnek attól, hogy ez a folyamat maradandó nyomot fog hagyni a fejbőrön, a beavatkozást viszont egy speciális, kis méretű eszközzel végzik, amely szinte semmilyen nyomot nem hagy maga után. 

A hajtüszők kinyerését követően pedig megtörténik azoknak a kopaszodó részekre történő beültetése. 

Mennyi időt vesz igénybe a beavatkozás?

A kezelés pontos időtartama kissé eltérő lehet, hiszen nem mindegy, hogy mekkora részen kell elvégezni a beültetést. Ettől függően általában 1 vagy 2 napról beszélhetünk, itt viszont szinte a teljes nappal kalkulálnunk kell, hiszen reggeltől délutánig tart a beavatkozás. 

A pácienst általában a reggeli órákban hívják a klinikára, majd a délelőtt folyamán meg is történik a graftok kinyerése. Ezt követően a délutáni órák pedig már magával a beültetéssel telnek. 

A hajbeültetés egy olyan modern esztétikai beavatkozás, amely sok férfinak segít abban, hogy visszanyerje régi külsejét. Ha Ön is gondolkodik azon, hogy részt vegyen egy ilyen kezelésen, érdemes lehet elmenni egy hajklinika konzultációjára.