A legtöbbünkben felmerülhet a kérdés, hogy miért ajánlott azonnali implantációt végeztetni? Az alábbiakban igyekszünk megválaszolni ezt a kérdést, méghozzá az összes előnyét felsorakoztatva. 

Érvek az azonnali implantáció mellett

A Halász Klinika implantációs beavatkozások terén a legjobb választásnak bizonyulhat, ugyanis élen járnak a csontpótlásos-implantológiai kezelésekben, sőt, még csontpótlást elkerülő megoldásokat is kínálnak.

Nézzük, hogy melyek az előnyei annak, ha rögtön a foghúzást követően megtörténik a beavatkozás: ebben az időszakban a csont regenerációs képessége jóval intenzívebb, ezt vétek volna nem kihasználni. Egy másik erős érv, hogy a húzás vagy a fog elvesztése után azonnal sorvadásnak indul az íny és a csontszövet. Vagyis az egészséges küllemű, csipkézett lefutású íny megőrzése sokkal egyszerűbb, mintsem az újra kialakítása. Ellenkező esetben csak többlépéses íny- és csontpótló eljárásokkal lehet a kívánt eredményt elérni, melyek költségesebbek és jóval több időbe is telnek.

Amint kialakul a foghiány, nyomban megkezdődik a fogak elvándorlása, torlódása is, s egy sor további negatív következmény, amely megelőzhető lenne azonnali implantációval. Amelynél ráadásul készülhet ideiglenes korona, így még attól sem kell tartani, hogy fog nélkül kellene feszengeni az átmeneti időben.

Elengedhetetlenek a megfelelő készülékek

Természetesen nem elegendő az elhatározás, sok múlik a választott fogászaton is, vagyis annak felszereltségén. Például az említett Halász Klinika PIC készüléket használ a körhidak még pontosabb szkenneléséhez. A fotogrammetriás technológiát, s annak pontosságát nem befolyásolja sem a friss műtéti terület, sem a vér jelenléte, ennek köszönhetően az ideiglenes fogpótlások is még pontosabbak lehetnek.

Ezáltal kisebb lesz a komplikáció esélye is, jobban gyógyulhat a páciens, s így az implantáció élettartama is meghosszabbodik. Láthatjuk, hogy mennyi előnyt tartogat már csupán az is, ha jól választunk szakrendelést. Ahogyan a mielőbbi cselekvés is!

Milyen negatív változásokkal jár a kezeletlen foghiány?

Egyrészt esztétikai, másrészt egészségügyi vonzatai is vannak, nem beszélve arról, hogy a kezelés sikeres kimenetelének esélyét is rontja, ha sokáig kezeletlenül marad. S ekkor még nem is említettük a pszichés következményeket, hogy jelentősen csorbulhat az önbizalom is. 

Holott a gyorsan bekövetkező negatív változások ellen egyedül úgy tehetünk, ha az azonnali implantációt választjuk, így elkerülhető az íny és a csontszövet rohamos leépülése, a végeredmény pedig egy szépen illeszkedő, eredeti foghoz szinte megszólalásig hasonló, teljesen élethű fogpótlás lesz.

Döntsük helyesen, válasszuk a hosszú távú gondtalanságot, a Halász Klinika szakembereire számíthatunk a foghiány orvoslásában!