Már viszonylag hosszú évek óta a sípcsontvédő a kötelező felszerelés közé tartozik a labdarúgásban. Nélküle nem engedélyezett pályára lépni hivatalos mérkőzésen. Ha olyan edzésre, bajnokságra, helyi kupára megyünk, ahol ez nem elvárás, akkor sem érdemes kispórolni a felszerelésből.

A sípcsont védelme kiemelten fontos

A maximális védelem a sípcsontvédő kiválasztása során az elsődleges szempontok között kell, hogy legyen, de emellett oda kell figyelni még a kényelemre is, mivel az nagymértékben meghatározza a játékos teljesítményét. Ha a felszerelés szorít, nem kényelmes, menet közben elcsúszik, nem illeszkedik megfelelően, az nem segít a koncentrációban, és a sebesség sem lesz ideális. A Királysportbolt sípcsontvédő kínálatában többféle változat közül lehet válogatni, így mindenki garantáltan megtalálhatja a számára megfelelőt. 

A méretre és az illeszkedésre kell odafigyelni. A sípcsontvédőnek pontosan kell illeszkednie a lábszárunkhoz anélkül, hogy az kényelmetlen vagy szoros lenne. Ha túl nagyot választunk, az könnyedén elcsúszhat és a védelem sem lesz ideális, ha pedig kicsi, akkor korlátozhatja a vérkeringést, egyszerűen kellemetlen lesz a viselése. Vásárlás után azonnal próbáljuk fel a sípcsontvédőt, fussunk benne egy kicsit, teszteljük le, hogy garantáltan kényelmesen illeszkedik-e a lábra.

A védelem hatékonyságát a felszerelés anyaga is nagymértékben befolyásolja. Mindenképpen ütésálló, strapabíró kialakítást kell keresni, ami az ütéseket hatékonyan elnyeli. A megfelelő minőség hosszabb élettartamot is jelent, és nem kell amiatt aggódni, hogy egy-egy ütközés során deformálódik, legrosszabb esetben el is törik, ami sérüléshez is vezethet. A legjobb sípcsontvédő az, ami úgy nyújt maximális biztonságot, hogy a mozgás szabadságát sem korlátozza.

Keressük a megbízható megoldásokat

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legnagyobb márkák (Adidas, Nike) kínálatából érdemes válogatni. Ezeket a sípcsontvédőket a legmagasabb szinten használják minden egyes nap. Ha a legnagyobb világsztárok számára megfelelnek, akkor nekünk is garantáltan jó szolgálatot fognak tenni. Magas minőségű anyagot használnak a gyártáshoz, és a legújabb technológiákat alkalmazzák a tervezéshez. Természetesen a márkanevekhez nagyobb ár is társul, de a biztonságból sosem szabad spórolni. 

Sose maradjon ki a sporttáskából!

Akár csak egy kisebb baráti mérkőzésről, egy helyi bajnokságról, kupáról vagy amatőr edzésről van szó, a sípcsontvédőt az elsők között kell felhúzni a lábunkra. Sose feledkezzünk meg róla, mert sajnos elég egy rosszul időzített becsúszás vagy rúgás, és a sípcsont máris megsérül. Az egyik legsérülékenyebb és legvédtelenebb részről beszélünk, aminek minden plusz védelemre szüksége van a labdarúgás során.

Ezért is ajánlott az, hogy mindig legyen a sporttáskában egy tartalék sípcsontvédő is.