A gipszkarton az egyik legnépszerűbb építési alapanyag, részben azért, mert nagyon sok elképzelés megvalósítására kitűnő választásnak bizonyul. A könnyű kezelhetőség, a kiemelkedő ár-érték arány valóban nyomós indokok, amikor számunkra megfelelő anyagot szeretnénk választani.

Saját magunk dolgozhatunk vele

Manapság dívik az, hogy saját kezeinkkel hozzunk létre dolgokat, egyre több barkács, illetve DIY projektbe vágjuk bele szívesen mi magunk is a fejszénket. Ennek természetesen sokféle oka van, az azonban egészen biztos, hogy megfelelő felszerelés nélkül egyáltalán nem lesz egyszerű dolgunk. Az ujhazbodrogi.hu gipszkartonhoz kínált szerszámai alkalmazásával azonban nem okozhat gondot, hogy mi magunk szeretnénk boldogulni.

Miért jó, ha mi csináljuk?

Erre a választ akkor kaphatjuk meg, ha minden összetevőjét megvizsgáljuk a dolognak. Ott van például a lelki, önismereti része is, noha a legtöbben talán erre gondolnának legutoljára. Azonban az, hogy képesek vagyunk alkotni, hatalmas önbizalmat és lendületet, energiát is tud adni nekünk, értékesebbnek, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat általa, sőt, még a világ is kinyílik, és olyan területeken is jártasságot szerezhetünk, amelyen egyébként nem tennénk.

A másik éppen a hozzáértéssel kapcsolatos indok, hiszen a szakemberre való rátalálás manapság nem is olyan egyszerű. Nehéz a megbízható és valódi szakértelemmel rendelkező mestereket megtalálni, akik ráadásul nem szívesen vállalnak el kisebb projekteket, főként, mivel nagyobb munkával is olyannyira telítve vannak, hogy a határidőre történő teljesítés adott esetben így is nehézkesen valósul meg.

Mi minden készülhet gipszkartonból?

Ez a remek tulajdonságokkal rendelkező alapanyag ideálisnak bizonyul, ha válaszfalat vagy például előtétfalat szeretnénk, de beépíthetjük vele a tetőteret, készíthetünk álmennyezetet, térelválasztót vagy akár polcokat is.

Milyen eszközökre van szükség?

A gipszkartont rendszerben használjuk, azaz egy vázszerkezet építésére is szükségünk lesz. Ehhez nélkülözhetetlennek bizonyulnak a profilok, függesztők, dübelek, élvédők és egyéb kiegészítők is. 

Az eszközök között a vágáshoz és az emeléshez, illetve megtartáshoz szükséges szerszámoknak kiemelten fontos szerep jut. 

A gipszkartonemelő segítségével valóban egymagunk is dolgozhatunk, az egyébként elég nagy méretű lapokkal. Segítséget jelent a táblák megemelésében, valamint abban is, hogy a beállítás pontosan valósuljon meg, így a végeredmény valóban profin nézzen ki. A gipszkartonok pozícionálásán felül, illetve a rögzítés támogatásán túl abban is fontos szerepet kap ez az eszköz, hogy elkerüljük a munka során egyébként időnként előforduló baleseteket is.

És ha végeztünk a gipszkartonozással? Ez az emelő más feladatoknál is hasznos célszerszám lehet, például ha nyílászárót cserélnénk vagy bútorlapokkal szeretnénk dolgozni.