Egy vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetésével a céges folyamatok integráltan kezelhetők. Így nem kell önálló rendszereket használni a számlázás, raktárkezelés vagy a dolgozói információk áttekintéséhez.

Számos különféle ERP rendszer létezik, ezeket jellemzően különféle csomagban lehet megvásárolni. A D4S-nél például három különböző konstrukció érhető el, a Mini, a Compact és a Pro. A Mini jellemzően a kisebb vállalkozások számára ideális, a Compact pedig már közepes, nagyobb cégek igényeinek is megfelel. Vannak olyan extrák, amiket viszont csak a Pro csomag tartalmaz. Nézzük, melyek ezek, és milyen pluszt képesek adni!

Ezért lehet hasznos a gyártás modul

A gyártás modul előnye, hogy a gyártási folyamat összes fázisa teljeskörűen menedzselhetővé válik, kezdve a nyersanyagok felhasználásától a legyártott termékek készletre kerüléséig. Ha az ERP-nek része a gyártás modul, akkor bármikor rá lehet pillantani az alapanyagokkal és a késztermékekkel kapcsolatos információkra.

Ez azért előnyös, mert így az alapanyagok, félkész termékek és az áru raktárkészlet szintje folyamatosan egyenletesen tartható, és nem kell semmiből sem az indokoltnál jelentősen többet tárolni. A rendszer használatával jelentős mértékben mérsékelhetők az átfutási idők, egyúttal minimalizálható a szükséges emberi erőforrás mennyisége.

A D4S vállalatirányítási szoftverének ezen szegmense a gyártással kapcsolatos minden információt elérhetővé, átláthatóvá teszi. Lényegében tehát egy gyártásirányítási modulról van szó, amely elősegíti azt, hogy a termelés folyamata optimális mederben történjen. Főbb funkciói közé tartozi a gyártási folyamatok nyomon követése mellett az alapanyagok nyilvántartása, a használatban lévő gépek és erőforrások rögzítése, az ütemezések beállítása, a bizonylatok kezelése, a receptúrák testreszabása, sőt, még a selejt és hulladék kezelése is.

Sok cég számára előnyös az időpontfoglalás modul

Számos online időpontfoglaló rendszer létezik. A D4S időpontfoglalás moduljának előnye, hogy az adatok az ERP tárhelyén őrizhetők, ráadásul bármikor módosíthatók. A rendszer képes kezelni együttesen a weboldalról vagy a kézzel rögzített foglalásokat.

Könnyen megadható, hogy a foglalás sikeresen megtörtént vagy esetleg meghiúsult-e. Mindössze egyetlen klikkel elkészíthető a foglalás alapján az ügyfélnek a számla. A foglalások ezenfelül kiexportálhatók egy Excel-táblázatba vagy pdf fájlba, és ki is nyomtathatók, ha ez indokolt.

Néhány szó a weblap/webshop modulról

Az internetes jelenlét nagy előnye egy üzlet számára az, hogy jelentős mértékben kibővíthető az ügyfélköre. Olyanok is elérhetők a weben, akiket más kommunikációs módszerrel el sem lehetne érni.

A D4S vállalatirányítási rendszerével tetszés szerinti számú weblap és webshop üzemeltetésére nyílik mód. A Prémium+ csomaghoz bármilyen modul választható a felsorolt extrák közül. Mindegyik használható egyetlen ERP rendszerből, így a betanulás folyamata is rendkívül könnyű.