A forrólevegős fritőzzel történő sütés-főzés manapság nagy népszerűségnek örvend, ami főleg annak köszönhető, hogy a készülék segítségével egészségesen, gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni az ételeket. Így nem csoda, hogy az első használatot követően rövid időn belül a leggyakrabban használt konyhai készülékké válik a gép.

A Cosori nagy segítséget nyújt, hogy egészségesen és ízletesen tudjunk étkezni. A hagyományos fritőzhöz képest nagy különbség, hogy jóval kevesebb olaj felhasználására van szükség. Ennek köszönhetően a készülék tisztán tartása is nagyon egyszerű. A legkülönfélébb ételeket tudjuk elkészíteni, akár minden étkezésre.

Mit tudunk elkészíteni a forrólevegős fritőzben?

A készülékben különféle köreteket, rántott húst, péksüteményt és gyors süteményeket is elkészíthetünk. De akár a maradékokat is felmelegíthetjük, aminek köszönhetően az étel olyan finom, ropogós lesz, mintha frissen készült volna. Ennek köszönhetően ma már a legnépszerűbb konyhai készülékek közé tartozik a forrólevegős fritőz. A nagyobb készülékekben akár nagyobb mennyiségű étel elkészítése sem jelent problémát, így egész bátran készíthetünk ételeket a fritőzben a vendégeknek vagy a családnak.

Egészséges életmód

Sokan szeretnének egészségesen élni, azonban senki sem mond le szívesen az ízletes falatokról. A bő olajban való sütés, főzés több szempontból sem előnyös a szervezet számára. Olaj nélkül viszont közel sem azonos a végeredmény. A forrólevegős fritőz ezt a problémát hivatott megoldani. Mindössze pár csepp olajra van szükség, hogy a zöldségek ropogóssá váljanak, a panírozott ételeknek pedig szép aranyló színe legyen. Emellett attól sem kell tartani, hogy az étel kiszárad. A végeredmény kívül ropogós, belül puha étel.

Milyen olajat használjunk?

A megfelelő olaj kiválasztása a kulcs, hogy egészséges, ugyanakkor ízletes ételeket tudjunk készíteni. Nem drága, hanem megfelelő olajat kell választani a sütéshez. Amire érdemes odafigyelni, az az olaj füstpontja, vagyis az a hőmérséklet, amelyen az olaj elkezd oxidálódni és füstölni. Ha tovább hevítjük, akkor megváltozik a kémiai szerkezete és az íze. Ennél nagyobb probléma, hogy szabad gyököket szabadít fel, melyek számos egészségügyi probléma kialakulásáért tehetők felelőssé.

A finomítatlan olajok, mint például az extraszűz olívaolaj, dióolaj vagy tökmagolaj azért előnyös, mert tele vannak tápanyagokkal, nagyon ízletesek, így a saláták ízesítésére is tökéletesek. A füstpontjuk viszont jóval alacsonyabb, mint a finomított típusoké, vagyis nem fogunk ezekben az olajokban finom, ropogós hasábburgonyát készíteni, mert túl hamar elfüstölnek.

Az avokádóolaj magas füstponttal és enyhe ízzel rendelkezik, így igazi jolly joker a konyhában. A földimogyoró-olajat az ázsiai ételekhez célszerű felhasználni, de egyéb ételekhez is ideális, mert gazdag az E-vitaminban és magas a füstpontja.

Amint látszik, bőven akad egészséges alternatíva, már csak el kell kezdeni használni.