Nincs könnyű dolga a laptopbeszerzés előtt állóknak, hiszen rengeteg gyártó, árkategória és típus közül kell választani. Cikkünkben elkalauzoljuk Önöket az üzleti gépek világába, és bemutatjuk, milyen szempontok alapján lehet érdemes meghozni a döntésüket. 

Az üzleti laptop beszerzése

Ma már rengeteg gyártó dob a piacra kifejezetten üzleti tevékenységre szánt laptopokat, így a boltokban is egyre gyakrabban találkozhatunk az ilyen jellegű termékekkel. Érdemes lehet azonban a használt termékek piacán is körülnézni, ha ilyen típusú készüléket szeretnénk beszerezni, hiszen ma már ebben a kategóriában is elérhetők megbízható források, ahol garanciális modelleket tudunk vásárolni. 

A hasznaltlaptop.eu webáruházában több neves gyártó termékeit is elérhetjük, legyen szó akár HP üzleti laptop modellekről. Külön előny lehet, hogy minden használt notebookra 2 év garanciát vállalnak, így nem kell attól tartanunk, hogy egy esetleges meghibásodás esetén nem lesz hová fordulnunk. 

Ne feledjük, az üzleti laptopok általában magasabb kategóriát képviselnek a hagyományos társaiknál. Ha spórolni szeretnénk, nem érdemes a kevésbé ismert gyártók termékei felé kacsingatni, hiszen egy ilyen készülék esetében kiemelten fontos, hogy a választott modell megbízható legyen. A használt gépek között több elismert gyártó termékeit is meg tudjuk vásárolni, így egy ilyen jellegű beszerzés jobb ár-érték arányt fog jelenteni. 

Miben tér el egy üzleti laptop egy normáltól?

Az üzleti laptopok megtervezésénél a gyártók egyértelmű célja volt, hogy strapabíró, megbízható modelleket hozzanak létre, hiszen munka közben nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy kiszámíthatatlan készülékkel dolgozzunk. 

Az ilyen termékekre kifejezetten jellemző a kompakt megjelenés, hiszen fontos, hogy a választott laptopot jó hordozhatóság jellemezze. Külső jegyekben általában az elegánsabb design felé mennek el a gyártók, hiszen ezeket a gépeket fontos megbeszélésekre, workshopokra is magukkal kell vigyék a tulajdonosok. Kulcsfontosságú, hogy az eszközre ne legyen jellemző a sérülékenység, hiszen rengeteg hordozásnak, ki-be csukogatásnak lesz kitéve az esetleges utazások miatt. 

A külső mellett kiemelt szerepet kap a gyors teljesítmény, hiszen senki nem szeret várni a gépen lévő programok betöltésére. Ezenfelül kulcsfontosságú a megfelelő védelem is, hiszen a céges adatok őrzése az egyik legfontosabb feladata egy munkavállalónak. 

Kinek ajánlottak az üzleti laptopok?

Bár ezeket a termékeket eredetileg kifejezetten munkára tervezték, más típusú felhasználáshoz is tökéletesen alkalmasak lehetnek, legyen szó akár tanulásról, vagy olyan hétköznapi tevékenységekről, mint például az internetezés. 

Ha Ön is egy olyan notebookot keres, amely kellően megbízható, és jó hordozhatóságának köszönhetően hű társa lehet utazásai során, érdemes lehet szétnézni az üzleti laptopok között.