Az a finom, puha, bozontos szőnyeg, az lesz az! Az a shaggy szőnyeg! Lépkedni olyan rajta, mintha a felhőkön járnál, gyengéden kényezteti csupasz lábaidat. Leülhetsz rá gyermekeddel, elővehetitek a társast, vagy barátaiddal rendezhetsz kártyapartikat. Erről még a tévénézés is kényelmes, annyira magával ragadó.

A shaggy szőnyeg nagy népszerűségnek örvend, hiszen nemcsak divatos, hanem tényleg gyönyörű, és magas komfortérzetet is nyújt. A nappali igazi gyöngyszeme válhat belőle, de csak akkor tegyük ilyen központi helyre, ha nem túl forgalmas a helyiség.

Persze más és más szokások vannak érvényben minden otthonban, van, ahol nem lehet az előszobán túl cipőben bemenni sehová sem. Ilyen lakásban például sokkal kisebb igénybevételnek van kitéve a szőnyeg is, úgyhogy csak bátran! Elő a fantasztikusan puha shaggy szőnyegekkel!

Hová való a shaggy szőnyeg?

Mint már említettük, a nappaliban is ideális lehet, ha tudunk rá vigyázni kellőképpen. A legtökéletesebb helye azonban a hálószobában és a gardróbban van, hiszen ezek azok a helyiségek, amelyek a legintimebbek.

A hálónkban többnyire nem fordulnak meg a vendégek, illetve a ruháink között sem matatnak jó esetben. Ezért ezek a szobák optimális helyszínei a shaggy szőnyegeknek, ráadásul mezítláb kényelmesen járhatunk rajtuk, nem kell attól tartani, hogy megfázunk.

A dolgozószoba is megfelelő lehet a shaggy szőnyeghez, ám az íróasztal előtt semmiképpen ne legyen. Vigyázzunk a gurulós szék shaggy szőnyeggel történő párosításával, mert ez olyan lenne, mint a csirkepörkölt cukorral: valahogy nem passzolnak össze.

Hova ne tegyünk shaggy szőnyeget?

A gyerekszoba tabu, talán két esetben jöhet szóba. Az egyik, amikor még nagyon pici a baba, a másik pedig, amikor már majdnem felnőtt. Miért nem jó a kettő között? Mélyedjünk bele ebbe egy kicsit jobban!

Amikor a baba mozgásnak indul, a shaggy szőnyeg hosszú szálai veszélyt jelenthetnek számára. Járásnál már különösen, hiszen még bizonytalanok a kicsi lépései, de közben nagyon könnyen beleakadhat a szálakba az ujjacskája. Ennek pedig nagy esés és ijedtség lesz a vége.

Ha pedig már sorra veszi elő a játékait is a gyerkőc, az apróbb darabok egyszerűen eltűnhetnek a szálak között. Ebből szintén baleset lehet, ha nem ő esik el, akkor mi fogunk. Kisgyermekes szülők ismerik azt az érzést, hogy milyen egy legódarabra lépni. Ne hagyjunk hát lehetőséget a legódarabkáknak elbújni!

A shaggy szőnyeg tisztítása

Természetesen a konyha, az előszoba és az étkező funkciói sem kímélik ezt a különleges szőnyeget, úgyhogy ha lehet, ezekben a helyiségekben is kerüljük. Ha megvettük a Szőnyeg textil webáruházban, akkor gondoskodnunk is kell róla.

A tisztítás, a karbantartás a shaggy szőnyeg esetén még nagyobb jelentőséggel bír, mint hagyományos társainál. Először mindig poroljuk ki, aztán porszívózhatjuk is néhány óra múlva, ha már elpusztultak a baktériumok és a poratkák.

Gyenge fokozatra állítsuk a porszívót, nehogy kitépje a szálakat. Időnként a szőnyeg hátulját is porszívózzuk ki, de itt már lehet erősebb fokozatot használni.