Ahhoz, hogy tökéletesen regenerálódhasson a szervezet, szükséges a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés. És ez nemcsak ránk, emberekre, hanem ugyanúgy a kutyusokra is vonatkozik. Az ő életükben is jelen van a stressz, például ha sokat vannak egyedül, akkor szoronghatnak. A pihenés lehetőséget teremt a stresszcsökkentésre, hiszen ekkor ellazul a test és megnyugodhat a lélek is.

Válaszd ki a megfelelő fekhelyet és annak állandó helyét

Ha te is gondoskodni szeretnél szőrös pajtásod kényelmes pihenéséről, akkor a Falatozoo.hu állateledel webáruház fekhelyei között ehhez kiváló kutyaágyakat találhatsz. Persze nem elég csak a megfelelő méretet kiválasztani ebből, az is ugyanolyan sokat nyom abban a képzeletbeli latban, hogy maga a fekvőalkalmatosság a lakásban hová is kerül majd. Mert a nyugodt és pihentető alvás elképzelhetetlen ott, ahol mindig nyüzsgés van, nagy a jövés-menés. Tehát az átjáró szobák vagy például a mellékhelyiség vagy a fürdőszoba ajtó melletti terület eleve nem jöhet számításba. De egy eldugott helyre sem szerencsés tenni a kutyafekhelyet, hiszen így a területvédelmi feladatokat nem tudja majd hű őrzőnk maradéktalanul ellátni.

Keményen dolgozó ebek vannak ma is

Ma már messze nem ugyanazokban a szerepeknek vannak a kutyák, mint akár száz-százötven évvel ezelőtt. Persze már emberemlékezet óta is voltak kedvtelésből tartott ebek, de azért inkább a védelem és a vadászat volt a fő munkaköri feladatuk. Ma is nagyon sok dolgozó négytappancsos él köztünk, gondolj csak a rendvédelemben aktív ebekre vagy a vakvezető, a terápiás, illetve a mentésekben résztvevő kutyusokra.

Sokan vadásznak is a remek szaglású és kitartó pajtásukkal, s az őrzés vagy a házőrzés, de a terelés sem képzelhető el a remek kutyatársak nélkül. Mindegyik megérdemel egy kényelmes és kellemes fekhelyet.

Sok kiválasztási szempont

Természetesen egy megfelelő kutyafekhely kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolhatnánk. Ahhoz, hogy ott minden alkalommal feltöltődhessen a kicsi vagy a nagyobbacska tappancsos a megfelelő energiával, mindenképpen megfelelő méretű modellt kell számára biztosítanod. Te is szeretsz jól kinyújtózni az ágyadban, nem? Ezt tőle se tagadd meg! Persze az is fontos, hogy puha legyen az ágya és nagyon kényelmes fekvést biztosítson a pihenés teljes időtartama alatt. 

Nagyon praktikus, ha nem túl körülményes a kutya fekhelyének a tisztítása, hiszen számukra is nagyon lényeges a megfelelő higiénia biztosítása. Ez az egészség előszobája az ő esetükben is. Mivel ma már nagyon sok négylábú családban, lakásban él, az sem mellékes, hogy a berendezéssel összhangban legyen a kiválasztott modell.

Minél kényelmesebb kutyafekhelyet sikerül választanod, annál jobbat alszik majd a helyén pajtásod. A Falatozoo.hu állateledel webáruház kutyafekhelyeivel ez nem lesz nehéz.