A fejvédelem rendkívül fontos bizonyos szakmák gyakorlói számára. A hazai jogszabályokban előírt védelem betartása éppoly fontos, mint a munkavédelmi eszközök biztosítása a munkáltatók részéről.

A munkavédelmi sisak életet menthet, hiszen tökéletesen alkalmas arra, hogy a dolgozókat kisebb-nagyobb balesetektől megvédje. A Netpolc kínálatában többféle munkavédelmi sisak közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. Az eltérő minőségű, méretű és védelmi fokozatú modellek segítségével könnyen egyénre és feladatkörre szabható megoldásokat találunk. 

Miért szükséges a munkavédelmi sisak viselése?

Hazánkban a munkavédelmi sisakok használatát törvény szabályozza, hogy milyen munkakörnyezetben kötelező a viselése. Pontosan meghatározott az is, hogy milyen specifikációknak kell megfelelniük ezeknek az eszközöknek. A rendelet célja, hogy minimalizálható legyen a fejsérülések kockázata. 

Az egyes sisakok eltérő kihordási idővel rendelkeznek, melyről a vásárláskor tájékozódhatunk. A gyártástól számított 5-7 év elteltével cserére szorulnak ezek a védőeszközök, de akkor is váltanunk kell, ha valamilyen külső behatás éri a fejvédőnket. 

A napfény káros UV sugarai miatt a műanyag sisakhéj fokozatosan öregszik, ezzel pedig a fejfedő élettartama is csökken. Néhány modell rendelkezik speciális Uvicator érzékelővel, melynek piros színe halványulni kezd, ha már a sisak anyaga gyengül és cserére szorul.

Általános jellemzői

A munkavédelmi sisakok alap változatai a legolcsóbb kategóriát képviselik, melyet elsősorban olyan területeken használnak, ahol a magasból történő leesés elleni védelemre csak kis mértékben van szükség. Általában ezeknek a sisakhéja magas minőségű ABS műanyagból készül, a belsejük 6 ponton csatlakozó textilbélésű fejkosárral rendelkezik, mely a kényelmet biztosítja. 

A sisakhoz számos kiegészítő is csatlakoztatható, mint például a védőszemüveg, fültok. A pontos méretezéshez a jobb minőségű modelleknél már a fejkosáron lévő racsnis állíthatóság is hozzátartozik, mely gyors és pontos illeszkedést garantál. Egyes modellek elektromos szigeteléssel is rendelkeznek, sőt az olvadt fém károkozását is kivédik.

Kiegészítők a komfortos viseletért

A munkavédelmi sisakot leggyakrabban az építőiparban használják, ahol a kültéri munkavégzés során a napsugárzás, a hőség is okoz kellemetlenséget. A műanyagból készült fejfedők a meleg okozta kényelmetlenséget egy kiegészítő hűsítő fejkendővel vagy hűtő fejvédő árnyékolóval tudjuk csillapítani.

Szintén könnyen csatlakoztathatóak az izzadásszalagok, melyek a fejen lecsöpögő vízcseppeket képesek felszívni. A fényvisszaverő matricákkal további védelmet tudunk biztosítani a dolgozók részére. 

A méhsejt mintázatú felület magas minőséget képvisel és kompatibilis a legtöbb standard sisakmérettel. Mindezen kiegészítők a komfortos munkavégzéshez szükségesek, mely hatására a munkavállaló hatékonyabban tudja munkáját elvégezni.