Manapság nem feltétlenül kell autókozmetikai szalonba mennünk ahhoz, hogy szeretett járgányunk polírozása tökéletes legyen. Otthonunk kényelméből mi is fényesen ragyogóvá varázsolhatjuk – ehhez csak a megfelelő eszközökre lesz szükségünk. A legfőképp egy polírszettre!

A polírszettek előnyei

Az autófényezéshez néhány szivacsra és polírpasztára van szükségünk. Azonban sokkal szebb hatást tudunk elérni, ha egy olyan, speciális szettet választunk, amelyben van polírozógép is. A POLIRTECH.HU kínálatában elérhető Rupes termékek – köztük a szettek – egyszerre négy funkciót is képesek ellátni. Ezek a pontcsiszoló, a rotációs és az excenteres mód, valamint a tisztítófunkció. A tökéletes tisztítás így többé már nem csak álom marad!

Milyen egy minőségi polírozógép?

Azonban, ha polírszett vásárlására adjuk a fejünket, fontos tudnunk azt is, pontosan mit várhatunk tőlük. Főképp, ha egy igazán jó minőségű csomagot szeretnénk beszerezni. Nagy vonalakban az alábbiakra számíthatunk:

  1. Egyszerre tudunk majd velük mosni, tisztítani és polírozni. Tehát több munkafázist is rájuk bízhatunk.
  2. Sokféle tisztítókefére, és minimum 10-20 polírpárnára.
  3. Rezgésmentes, mégis nagy nyomatékú, precíz polírozásra. Mikropolírozó esetén még a bonyolultabb műveletek végrehajtása miatt sem kell majd aggódnunk.
  4. Egy olyan eszközre, amelynek a tárolása nem igényel túl nagy helyet. Így akár kisebb garázsokban is el lehet majd helyezni.
  5. Tartós munkavégzésre: az újgenerációs, lítiumion akkumulátorok ezt is biztosítják.

A polírszettekben még gyakran találunk különböző (durva és finom) polírpasztákat, tisztítókendőket, tárcsákat, csavarkulcsot és tisztítókefét is. Emellett a gyorstöltők, az akkumulátor és a csatlakozó adapterek sem hiányozhatnak, amennyiben egy neves gyártótól vesszük a csomagot.

Milyen körülmények között álljunk neki a polírozásnak?

Miután megvettük a szettet, már csak arra kell figyelnünk, hogy ideális időben álljunk neki a polírozásnak. Ez amiatt fontos, mert például 15 C° alatt nagyon kemény a fényezés bármilyen beavatkozáshoz. Szeles időben pedig a por miatt aggódhatunk. Így a legjobb, ha vagy egy garázsban, vagy egy szélcsendes, naptól védett helyen állunk neki. 

A tökéletes végeredményért pedig válasszunk olyan készletet, amely ideális az autónkhoz. A polírozógép teljesítménye és fordulatszáma, a mellékelt padok száma és keménysége is fontos szempont lehet a kiválasztásnál. Hiszen minden szett más és más, viszont egy valamiben megegyeznek. Ez pedig az, hogyha minőségi készletek, akkor úgy ragyog majd tőlük járművünk, mint új korában. Megéri tehát beruházni egy komolyabb szettbe, ha minél tovább megőriznénk autónk tetszetős megjelenését.