Egy fárasztó nap után végre hazaérünk. Ledobjuk a táskát, egy könnyű zuhany és belépünk a hálószobába. Mi fogad bennünket? Egy rideg, kemény ágykeret, vagy egy hívogató, puha ágy, ami a nevünket suttogja?

Ha a második opciót jobban megérdemelnénk, ideje elgondolkodni és megismerkedni például a MÖBELIX-nél kapható kárpitozott ágyakkal. A választás elsősorban nem a luxusról szól, hanem a maximális kényelemről és egy kicsit a praktikusságról. Lássuk, miért érdemes egy kárpitozott ágy mellett dönteni, hogyan találhatjuk meg a számunkra tökéletes darabot.

Kényelem mindenek felett

Képzeljük el a puha fejtámlát, amely támaszt kínál, amikor olvasunk vagy tévézünk. Vagy a párnázott keretet, amely éjszakánként biztonságot nyújt, ahogy a hátunkhoz simul. A kárpitozott ágyak a hálószoba királyai és ékkövei lehetnek. 

Olyan sokféle stílusban és anyagban elérhetők, hogy biztosan megtaláljuk a hozzánk passzolót. Modern, klasszikus és időtálló bársony, vintage vagy bohém? A gyártók a legkülönlegesebb igényű vásárlókra is gondoltak. 

Plusz hely a matrac alatt 

A kárpitozott ágyak nem csupán szépek, hanem rendkívül praktikusak is lehetnek. A legtöbb ágy tárolóval rendelkezik, amelyek elnyelik a takarókat, párnákat. Ha nem szoktunk beágyazni, számtalan, ritkán használatos holmit rejthetünk el benne. Ezzel nem lesznek elöl a felesleges dolgok, és még értékes helyet is megtakarítunk.

Karbantartás, a szükséges rossz

Mint minden jónak, a kárpitozott ágyaknak is megvannak az árnyoldalai. A puha, párnázott felületek vonzzák a port és a szennyeződéseket, így rendszeres tisztítást igényelnek. Szerencsére a mai modern ágyak gyakran levehető, mosható huzattal rendelkeznek, így a tisztítás gyerekjáték.

Mikor válasszunk kárpitozott ágyat? 

Ha a hálószobánkat nem csupán éjszakánként használjuk, hanem napközben is szívesen szakítunk időt egy kis heverészésre, feltöltődésre. A kárpitozott ágyak élményt nyújtanak, kifejezik az életstílusunkat.

Így válasszuk ki a tökéletes ágyat

Mérjük le a szobát és gondoljuk át, mekkora bútort szeretnénk. Ne legyen túl kicsi, hogy ki tudjunk nyújtózni rajta, se túl nagy, mert akkor a szoba tűnik zsúfoltnak. Az ágy körül is tanácsos némi helyet hagyni, hogy akadálytalanul közlekedhessünk mellette, vagy elférjen egy éjjeliszekrény is.

A minőség, a tartósság és a tisztíthatóság a következő szempontok. A sötétebb színeken kevésbé feltűnőek a szennyeződések, ami akkor fontos, ha gyerekekkel vagy háziállatokal élünk együtt. A világosabb árnyalatok frissességet kölcsönöznek a térnek. 

Az extra funkciókat is vegyük sorra. A rugós matrac vagy a beépített szellőzőcsatornák növelik az ágy kényelmét, támogatják az egészséges alvást. 

Ha fontos az ár

Egy egyedi tervezésű kárpitozott ágy igazi luxuscikk lehet, ennek megfelelően drágább is. A minőségért és a tartósságért azonban nem feltétlenül kell borsos árat fizetni. 

Érdemes meghatározni a keretet, aztán hozzáfogni a választék böngészéséhez, mielőtt életünk egyik legnagyobb befektetéséről döntünk.