Ha a családban vagy az ismerősi körben diplomaosztóra kerül sor, akkor semmiképpen sem érdemes üres kézzel érkezni, ez ugyanis illetlenség lenne. Azonban nagy dilemma az, hogy mit vigyünk, hiszen a virág az alap, de emellé kell még valami jelentősebb dolog is.

Elmondható, hogy az ékszer egy kiváló ajándék, mivel tartós és értékes, ezáltal pedig még évek múlva is emlékeztetni fogja a megajándékozottat erre e jelentőségteljes eseményre. Viszont milyen ékszertípust érdemes választani? Cikkünkből kiderül!

Az ünnepelt neme

Nyilvánvaló, hogy igen jelentős szempont az, hogy fiúnak vagy lánynak keresünk ajándékot. A lányok esetében könnyebb dolgunk van, hiszen az Órashop.hu ékszerei között könnyen találhatunk olyan darabokat, melyek még ünnepibbé teszik ezt az alkalmat.

De ha az ifjú szakember férfi, akkor se vesd el az ékszer ötletét, mivel számukra is kiváló remekeket találhatsz. Vannak olyan tervezők, ilyen többek között Thomas Sabo is, aki különösen szeret férfi ékszereket tervezni, ezáltal a kollekciójában hatalmas választékot találhatsz belőlük.

El kell döntened, hogy mennyit szánsz az ajándékra

Lehet, hogy kissé kellemetlen a kérdés, de mindenképpen gondold át azt, hogy milyen pénzügyi keretből gazdálkodhatsz. Ez azért is hasznos, mert így leszűkítheted a keresést, és csak azokat a találatokat fogod látni a webshop által kínált ékszerekből, amelyek ebbe az árkategóriába tartoznak. Az ár mellett érdemes magát az ékszertípust is kijelölni, valamint azt is, ha valami speciális feltételt is szeretnél.

Milyen ékszereket illik adni?

Az egyik legnépszerűbb ajándék a karóra. És igen, ezt is tekinthetjük ékszernek, mivel ma már inkább számít ékszernek, mint a valódi funkciójának megfelelő praktikus eszköznek. Ráadásul olyan széles választékot kínálnak a márkák, hogy biztosan találsz köztük olyan modellt, ami illik az ünnepelthez. Ha hölgyről van szó, akkor akár szettekben is gondolkodhatsz, egy óra+nyaklánc+karkötő szett biztosan jól fog jönni a fiatalnak. Érdemes a klasszikus stílus mellett letenni a voksot, hiszen a friss diplomás új munkahelyén biztosan jól fog jönni a tárgyalások alkalmával.

Kérhetsz segítséget!

Annak érdekében, hogy biztosan eltaláld az ünnepelt ízlését, akár ajándékutalványt is vásárolhatsz, esetleg közösen is megvásárolhatjátok az ékszert, így biztosan olyan ajándékot kap, ami tetszik neki. Egy biztos, olyan ékszert, mint a gyűrű, nem célszerű adni, mivel annak plusz üzenete van. De a nyaklánc, a karlánc, a charm, a karóra kiváló ajándék, így bátran adható. Arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen értékben szerezzük be ezt az ajándékot, mivel sem túl olcsó sem pedig túl drága meglepetést nem illik adni. 

A diplomaosztó ünnepély egy fontos mérföldkő az ember életében, melyet szeretteivel, ismerőseivel, rokonaival is megoszt. Ha ilyen eseményre vagy hivatalos, akkor egy szép ékszer méltó ajándék lesz az ünnepelt számára, ha pedig ez illik a stílusához, akkor örömmel fogja viselni hosszú éveken keresztül, és mindig eszébe jutsz róla, akárhányszor ránéz.