A szalvéták és asztalterítők elengedhetetlen kiegészítői a vendéglátásnak. Ezeken belül is az egyszer használatos, papírból készült darabok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Hatalmas szín- és mintaválaszték érhető el a piacon, így mindenki, bármilyen alkalomra megtalálhatja a megfelelő darabokat.

Miért fontosak a szalvéták és asztalterítők?

Nézzük meg az Alpha-Dent-Higiénia Kft. szalvétáit és asztalterítőit, és látni fogjuk, milyen hatalmas a választék ezekből a kiegészítőkből. A vendéglátás határozottan megkerülhetetlen elemeiről van szó, melyek minden, ebben a szektorban működő vállalkozás számára nagyon fontosak.

Feladatuk kettős: egyrészt dekorációként hatalmasat tudnak dobni az összképen. Másrészt higiéniai szempontból sem elhanyagolható a használatuk.

Az asztali futók az asztal közepén végigfektetve alkalmazhatók dekorelemként. A terítők pedig szabvány szélességgel rendelkeznek, amelyek tökéletesen lefedik az asztalt, és a díszítés mellett védőfunkciót is ellátnak.

A textilt papírra váltották

Míg korábban mindenhol a textilszalvétákat és az ugyanilyen anyagból készült terítőket alkalmazták, mára már gyakorlatilag mindenhol áttértek a papírból készült változatokra. Ennek kettős oka van: egyrészt így nem kell őket összeszedni és kimosni. Másrészt így mindig rendelkezésre áll megfelelő mennyiség, a mosásoktól függetlenül is.

Ha mégis exkluzív megjelenést szeretnének a vendéglátóhelyek, akkor mára már megfelelő kínálat áll rendelkezésükre a textilhatású papír alapanyagú termékekből is.

Hol használják ezeket a szalvétákat és asztalterítőket?

Elég tág alkalmazási kör, ha csak annyit írunk, hogy a vendéglátásban, de pontosan ennyire elterjedtek, ezért ez fed le mindent. Azonban a teljesség igénye nélkül nézzünk pár példát is, ahol mindenképp szükség van rájuk, és jó szolgálatot is tesznek.

A legtöbb vendéglátó egységben egyértelműen használják a szalvétákat, de egyre több helyen a papír asztalterítőket is. Éttermekben mindenhol ott kell lenniük, de számos eseményen, rendezvényen is szükség van rájuk. Születésnapoknál, esküvőkön, díszvacsorákon, bálokon stb. A hatalmas választéknak köszönhetően minden alkalomra megtalálhatók a megfelelő dekorációt jelentő papírszalvéták és asztalterítők.

Olaszos hatások

A hazai piacon a FATO és az INFIBRA márkák nagyon kedveltek. Mindkettő hoz magával egy kis olaszos hatást. Színvilágukra ugyanis nagy hatással van az olasz vendéglátóipar, de számos design közül választhatunk, így biztosan meg fogjuk találni a nekünk tetsző darabot.

A FATO egy már 70 éve működő gyártó, mely a higiéniai papír szektorban ismert, a Ho.Re.Ca. piacra 2007-ben léptek, és azóta is egyre csak bővítik a termékkínálatukat az asztaldekoráció terén.

Az INFIBRA szintén egy olasz márka, mely nagyon hasonló minőségű termékeket gyárt. Bár kisebb a választékuk, de egyre több újítással rukkolnak elő a vendéglátás számára.

A lenyűgöző dekoráció alapja az itt taglalt két termék. Használjuk őket és hozzuk ki belőlük a legtöbbet!