Szeretnéd rendbe szedni a házi kedvencedet? Nem tudod, mi fán terem a kutyakozmetika? Esetleg nincs ötleted, milyen eszközökre van szükséged? A kisállat gondozásának több területe is van. A kozmetika világában igencsak nagy szerepet kap a speciális eszközök megléte. Gondoljunk csak a dolog esztétikai és higiéniai oldalára!

A következő cikkben mi most egy konkrét eszközt, a kutyaollót vesszük górcső alá és utánajárunk, hogy milyen szempontok alapján érdemes eszközt választaniuk a gazdiknak. 

Minden, ami kutyakozmetika

Amikor elérkezik a nagy nap, és végre elhozhatjuk az új jövevényt, akkor már valószínűleg minden ott várja őt; a tálja, a játéka és az ágya is. Csak a kutyakozmetikai eszközök maradnak le mindig a listáról. Pedig ezekre szintén nagy szükség van. A Kések Ollók Webáruház kutyakozmetikai ollói például a nyírás legfontosabb kellékei. 

Valamennyi eszköz esetében egy a lényeg; a minőség. A silány produktumok csak bajt hozhatnak ránk és a kutyusunkra is. Nemcsak csúnya küllemet eredményezhet egy-egy ilyen eset, de meg is sérülhet a kedvencünk, amit meg végképp nem szeretnénk.

Vegyünk kutyaollót! De milyet?

A kutyaollók kínálata sokszínű, mivel többféle darab közül válogathatunk. A legjobb talán az lesz, ha egyesével bemutatjuk ezeket a vágóeszközöket, így te is megismerheted őket. 

A szőrvágó ollónak két típusa ismert; az egyenes és a hajlított végű olló. Az eltérő méretű ebekhez más-más pengehosszal rendelkező ollót használhatunk.

A ritkító vagy trapper olló kétoldalas fogazatú termék, ami a már megnyírt szőrzet egyengetésében, kiigazításában segédkezik. Így olyan összkép érhető el, amit mi is elképzeltünk.

A karomvágó olló pedig ollós vagy guillotines változatban is megvásárolható. Végül a mancsnyíró és a chunker ugyancsak szerepel az eszköztárban. 

A kutyakozmetika alapjai

Fontos, hogy alaposan járjunk utána annak, hogy milyen teendőink vannak, amennyiben otthon vágunk bele a kutyakozmetikába!

Nem hagyható el a bunda kitisztítása, majd kifésülése. Gondoskodnunk kell még a szőrzet eltávolításáról, a fülek tisztításáról és a karom levágásáról is. Minden egyes részfolyamattal kapcsolatban külön-külön tájékozódjunk!

Az sem utolsó, hogy minőségi eszközök birtokába jussunk. Ezeket nem nehéz kiszúrni, mivel általában rozsdamentes felületekkel és csúszásmentes szerkezettel rendelkeznek. Akadnak közöttük olyan egyedi darabok is, mint amilyen a japán acélolló. A minőség további ismertetőjegye még a borotvaélesre köszörült vágóél, a csavarozott szorítórendszer, sőt, sokszor a puha ütköző és a levehető ujjtámasz is. 

Egy jó kutyolló minden gazdi és kisállat életét megkönnyíti, ezért mindenképpen legyen otthon belőle legalább egy darab!