A mikrohullámú sütők világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, a legtöbben ma már alapvető konyhai eszköznek tekintik. Elsősorban azért, mert így kényelmesebben lehet az ételeket elkészíteni vagy megmelegíteni. 

Többféle típus az eltérő igényekhez

A BestMarkt mikrohullámú sütő kínálatában is többféle modellt találhatunk, attól függően, hogy milyen igényeink vannak. Alapvetően vannak szabadon álló és beépíthető készülékek, emellett az űrtartalom is nagyon fontos. Egy kisebb háztartásba elég lehet egy kisebb, akár 8 liter űrtartalmú sütő, míg a nagyobb méretűek 20, 30 literesek is lehetnek. 

A technológiai újítások ezeket a termékeket sem kerülték el, így ma már digitális kijelzővel, LCD vagy akár LED kijelzővel is találkozhatunk. És ott vannak a további technikai paraméterek, melyek közül a legfontosabb a teljesítmény, amit wattban adnak meg, ez általában 500 és 1000 W között van. A mai modern készülékek már tudnak gőzölni és grillezni, és időzítő is segíthet bennünket a kényelmes használatban. 

Kényelem a konyhában

Ezeknek a sütőknek sok-sok előnye van. A mikrohullámok segítségével például az ételek hamarabb elkészülnek, nem kell ellenőriznünk sem, hogy valami nem ég-e meg. Egyszerűen be tudjuk állítani a hőmérsékletet és az időtartamot, a készülék pedig elvégzi a munkát. 

Emellett energiát is megtakarítanak, hisz egy-egy adag étel megmelegítéséhez nem kell az egész sütőt bekapcsolnunk, és megvárni, míg felmelegszik. Egész egyszerűen pár perc alatt már falatozhatjuk is a mikróban megmelegített ételt. 

Vásárlás előtt nézzünk körül

Amikor új mikrohullámú sütő vásárlásán gondolkodunk, érdemes több szempontot is figyelembe venni. A BestMarkt kínálatából ezek alapján szűrni is tudunk, hogy csak a számunkra releváns találatokat lássuk. 

A legfontosabb kérdés, hogy hova fog kerülni maga a készülék, mennyi helyünk van erre. A termékeknek van egy külső mérete, melyet centiméterekben adnak meg, és van egy belső, ami az űrtartalmat jelöli, ennek a mértékegysége pedig a liter. 

Érdemes ezenkívül a különböző funkciókat is górcső alá venni. Sokan csak az ételek melegítéséhez használják a sütőket, azonban sok másra is lehet: grillezésre, párolásra, kiolvasztása, gyors előmelegítésre és puhításra, valamint melegen tartásra is. 

Vannak olyan készülékek, melyek légkeringetéssel, hőlégbefúvással is rendelkeznek, sőt, sokszor automata funkciókkal is. 

Természetesen a kinézet, a dizájn sem elhanyagolható szempont, fontos, hogy a konyhánk stílusához és a saját elképzeléseinkhez egyaránt illő készüléket válasszunk. Ma már a hagyományos fekete, fehér és INOX típusok mellett léteznek más színekben gyártott mikrohullámú sütők is. 

Igazán karakteres megjelenésű a piros vagy épp a kék sütő, a bézs és az antracit pedig eleganciát, visszafogottságot sugároz. A megfelelő mikrohullámú sütő kiválasztása nem egyszerű, érdemes tehát rászánni az időt és körültekintően átgondolni, mire is van szükségünk pontosan.