A különböző társasjátékoknak rengeteg rajongója van napjainkban, hiszen remek szórakozást, időtöltést kínálnak szűkebb körben vagy nagyobb társaságoknak, otthon vagy egy nyaralás alkalmával, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 

Választhatsz vicces, kifejezetten szórakoztató játékokat akár az egész családnak, de rendelkezésedre állnak csapatösszekovácsoló partyjátékok is, illetve a társasok mellett hagyományos és modern kártyajátékok is.

Ezek közül most a világ egyik legjobb gyűjtögetős kártyajátékát, a Magic the Gatheringet mutatjuk be, amely első látásra mindenki számára kaotikusnak tűnhet, de valójában nem annyira bonyolult. Ha még nem ismered, de szereted a kártyajátékokat, itt az ideje, hogy felfedezd és beszerezd, a Reflexshop számos izgalmas kártyajátékot kínál!

A kártyajátékok népszerűsége és eredete

Kártyajátékok már a 8. század óta léteznek, egyes források szerint kínai, koreai eredetűek, de ezek megjelenésükben egyáltalán nem hasonlítottak a ma ismert európai típusú kártyákra, amelyek valamikor a 15. században keletkeztek. A leghíresebb francia kártya rengetegféleképpen játszható, így igazán változatos szórakozást kínál, de minden nemzetnek megvannak a maga sajátos paklis játékai, illetve ma már a játéktervezők is szívesen alkotnak újabbakat, amelyekkel kicsik és nagyok örömmel játszanak. 

Több száz, ha nem több ezer különböző kártyajáték létezik, ha nem számítjuk a számtalan játékot és variációt, amelyek a játékkártyákból erednek. Ezek közül viszonylag kevés az, amelyik valóban jó és sokak számára szórakoztató, mi több, nagyszerű. A Magic the Gathering pedig ilyen.

Izgalmak, taktika, stratégia

Az 1993-ban megjelent Magic the Gathering (MTG) több évtizedes pályafutása során rengeteg ember szívébe lopta be magát, ami a világos játékszabályoknak, a kiszámíthatatlanság izgalmának és nem utolsósorban gyönyörű megjelenésének köszönhető. Különleges stratégiai kártyajáték, melyben a játékosok varázslók bőrébe bújva varázslatok segítségével küzdenek szörnyek és sok más gonosz ellen. 

Az évek során számtalan kiegészítő pakli és booster jelent meg, amely többféle játékmódra nyújt lehetőséget, és ezáltal még izgalmasabbá teszi a játékot.

A MTG-re komoly közösségek épültek, így bárhol jársz a világban, biztosan találsz játszótársakat. És a különböző oldalakról tanulni is tudsz klassz trükköket, játékstratégiát, illetve még új pakliötleteket is kaphatsz.

Változatos játékmódok

Meglepően sokféleképpen lehet Magicet játszani. Vannak olyan formátumok, amelyek csak néhány (standard), és vannak olyanok, amelyek szinte az összes kártyát használják (vintage). Másoknál csak 60, más esetben 100 lapos paklira van szükséged, de vannak olyanok is, amelyek még arra is korlátoznak, hogy csak a közös kártyáiddal játszhass. 

Függetlenül attól, hogy melyik formátumokat, játékintenzitást élvezed, bármilyen módon részt vehetsz bennük, játszhatsz lazán a barátaiddal, de profi szinten akár még pénzt is nyerhetsz vele, a lehetőségek végtelenek.