A kellemes idő beköszöntével, a természet megújulását követve mi magunk is sokat tehetünk a fiatalos, feszes arcbőr megteremtéséért. Szerencsére mindezt vegyi szemléletű kozmetikumok nélkül is megoldhatjuk, kizárólag natúr és biotermékek által. 

Mit tehetünk a feszes, élettel teli arcbőrért?

Először is, a legfontosabb, hogy megismerkedjünk a biokozmetikumok lelőhelyével, ugyanis a BIOLA Webshopból szérumok is beszerezhetők, amelyek komoly szerepet töltenek be a szépségmegőrző rutinunkban. Főként, ha a célunk a bőrfiatalítás, illetve a bőröregedés gátlása. Az anti-ageing hatóanyagokban gazdag készítményekkel rengeteget tehetünk a ráncok mélyülése ellen, valamint a finom mimikai vonalak megjelenésének késleltetése érdekében. 

Milyen alapvető bőrápolási feladatok javasoltak? Érdemes 7-10 naponta peelingezést végezni, azaz az elhalt hámsejteket eltávolítani. Igen ám, de az sem mindegy, hogy milyen készítményt választunk, lehetőleg műanyag szemcséktől, parabénektől, szintetikus összetevőktől mentes termék mellett döntsünk. 

Ami pedig a szérumokat illeti, ők azok az igazán komplex ápolószerek, amelyek extrém sokoldalúan gazdagon táplálják, hidratálják arcbőrünket, miközben anti-ageing hatóanyagokat is tartalmaznak. Ilyen például a 40 éves kor felett ajánlott Bio Goji & Alaria szérum. Számos különleges komponens megtalálható benne, általa még a monitorok kék fénye ellen is felvértezhetjük bőrünket.

Milyen a tökéletes arckrém és szemkörnyékápoló?

Az arckrémek jelentik a legnépszerűbb kozmetikumokat, hiszen a legtöbben már tinédzser korban elkezdik használni őket, viszont itt sem mindegy, hogy mit választunk. Nem elég, hogy bőrtípusunkhoz mérten válogatunk, lényeges szempont, hogy mit tartalmaznak ezen készítmények. 

Míg a húszas években elegendő egy klasszikus hidratáló, addig 35 év felett már komplexebb gondoskodás válik szükségessé, ilyenkor a legjobbak a bőröregedést gátló hatóanyagokat, antioxidánsokat, ránctalanító összetevőket tartalmazó biokozmetikumok. Ezekben például fellelhetjük a bio vörösáfonyát, a bio alaria algát és a bio ginsenget. 

A jól összeállított arcápolási rutinból 35 éves kor felett nem hiányozhat a szemkörnyékápoló, ugyanis akármennyit teszünk a szépségünk megőrzése érdekében, ha fáradt a tekintetünk. A sötét karikák, a puffadt szemhéjak mind jelentősen rányomhatják bélyegüket a megjelenésünkre. Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani a szemkörnyékünk ápolására, speciális kozmetikumok alkalmazásával, például a Bio Centella Puffy Eyes Control kifejezetten táskás, duzzadt szemekre javasolt.

Leljük örömünket a bőrápolásban!

Nagyon sokan afféle kötelező teendőként tekintenek a szépségápolásra, ami részben igaz is, de ha rituáléként gondolunk rá, egy olyan elfoglaltságként, amely során jól is érezzük magunkat, sokkal könnyebb lesz minden nap időt szánnunk rá. A szépülés és a fiatalos megjelenésünk szinten tartása legyen öröm, hiszen a természet erejével tehetjük meg mindezt!