Bár máig nagyon megosztja a vállalkozókat a TikTok, mégis érdemes egy kicsit belemélyedni ebbe a témába, hiszen bőven rejt magában lehetőségeket, persze tudni kell jól kiaknázni ezeket. Elég csak belegondolni abba, hogy napjainkban a videós tartalmak szinte már elengedhetetlenek a sikerhez.

Kezdjük az alapokkal!

A közösségimédia-platform tehát a videókra helyezi a hangsúlyt, viszont ezen a téren is több opció közül választhatsz, ugyanis 60 másodperces, 3 perces, sőt, akár 10 perces tartalmakat is létrehozhatsz. Az alkalmazás beépített videószerkesztője révén valóban nagyon könnyen megkreálhatók ezek a contentek. Az app tehát lehetőséget teremt a felvételre, videóvágásra, szerkesztésre, feliratozásra egyaránt. Effektekkel is elláthatod a videódat, ha valami különlegesebbre vágynál. 

Miben rejlik a TikTok marketing ereje? Ahogy a 7Blog online marketing ügynökség átfogó cikkéből is kiderül, ennél a közösségimédia-platformnál nem a barátaink tartalmán van a fókusz, hanem az egyénre szabott contenteken, azaz mindannyiunknak ajánlj a rendszer nekünk tetsző tartalmakat. A “Neked” oldal lényege, hogy valóban az érdeklődésünknek megfelelő videókat dob fel, s ezt átfordítva, üzleti szemmel nézve, máris nem marad kérdés, hogy miért is lehet igazán kihasználni vállalkozóként.

Ma már nem csak a tinik közkedvelt felülete, ennél jóval több van benne, s aki nem ismeri fel, az komoly előnytől esik el. Egyre bővül a felhasználók köre, lassacskán megjelentek a receptes tartalmak, kertészkedési tippek láttak napvilágot, az emberek elkezdték a hasznos tudnivalókat, praktikus ötleteket videós formában a TikTok platformján közzétenni. 

Beszélgessünk a felhasználói bázisról!

A 2023-as adatok szerint hazánkban több mint 2 millióan használják aktívan, a 15 és 29 éves korosztálynak több mint 50%-a napi szinten legalább egyszer pörgeti. A legnépszerűbb témák a zene, a főzés, a DIY, és persze a kicsomagolós videók is fénykorukat élik. 

Gondolj rá úgy, hogy az összes “csináld magad” tartalom javarészt sikerre van ítélve, hiszen erre kifejezetten éhes a tömeg. Legyen szó sütésről, főzésről, kertészkedésről, sminkelésről, termékismertetésről, dekorációk készítéséről, a sort igazából estig folytathatnánk. Egészen biztos, hogy a legtöbb (talán minden) vállalkozás meg tudja találni azt a találkozási pontot, amely képes összehozni az érdeklődőkkel, akikből később ügyfelek válhatnak.

Hogyan használd jól?

Ügyelj arra, hogy a tartalmad ne legyen “reklámszagú”, akkor sem, ha valóban promózol valamit, tehát semmiképp sem szabad ezerrel nyomulni. A cél, hogy nagyon kevés idő alatt megragadd a figyelmet.

Légy hiteles! Ezt úgy érheted el a legkönnyebben, ha nem agyalod túl, nem egy csillámos, beállított környezetben veszed fel a videót, mintha modellügynökségen lennél, hanem “hétköznapi” miliőben. Természetesen a minőség azért ez esetben is alapvető, de láthatod, hogy a trash egyenlő a hitelességgel, legalábbis TikTokon. Ismerd meg minél jobban a felületet és vesd bele magad!