Egy wellnesshétvége valamelyik magyarországi szállodában ma már egyre többek számára megengedhető élmény, viszont érdemes tenni róla, hogy igazi kikapcsolódást jelentsen.

Hiába van lefoglalva a wellnesshétvége Zalakaros szívében, a Hotel Karos Spa Zalakaros elegáns szobái egyikébe, ha nem tudja, miként éljen a remek feltöltődési lehetőséggel. Ebben a cikkben olyan tuti tippeket gyűjtöttünk össze, amik Önt is hozzásegíthetik a zavartalan kikapcsolódáshoz.

Hagyja hátra a mindennapokat!

A tökéletes wellnesshétvége lényege, hogy – ha csak rövid időre is, – de tudja hátrahagyni a mindennapokat, a munkát, a lakást, a napi felelősségeket. Ehhez érdemes mindent jó előre elrendezni. Lehet akár listát is készíteni, mik lehetnek azok a dolgok, amik aggodalmat okozhatnak (a fűtés hőfoka, a vízcsapok, a vasaló ki van-e húzva), illetve a házi kedvenceket is érdemes a pihenés ideje alatt megbízható kezekbe adni, hiszen nem lehet úgy pihenni, hogy közben Karcsi, az aranyhal jóléte miatt aggódunk.

Minden szempontból fontos, hogy erre a kis időre távolságot tudjunk tartani a mindennapoktól, hiszen az nem kikapcsolódás, ha a testünk a medence partján pihen, de az agyunk közben az otthoni és a munkahelyi teendőkön, problémákon zakatol.

A megfelelő hely kiválasztása

Természetesen azon is sok múlik, hogy hová megyünk kikapcsolódni. Legyen a szálloda elég távol otthontól, hogy már az utazás is segítsen kiszakadni, viszont az eljutás ne jelentsen olyan kihívást, amit napokig kell kiheverni.

Fontos, hogy legyenek olyan körülmények és szolgáltatások, amelyek szolgálják és nem hátráltatják a pihenést, a szoba legyen kényelmes, a wellnessrészleg pedig tiszta, rendezett és fejlett. Szerencsére ma már vannak Magyarországon is olyan színvonalas szolgáltatások, amik igen magasra teszik a lécet, Ön se adja alább!

Válogatott kényeztetés

Ha már ellátogat egy wellness-szállodába, használja ki a szolgáltatások kínálta lehetőségeket. Egy szakértően végzett masszázs például igazán frissítő tud lenni, felér több órányi pihentető alvással. Válasszon minden egyes nap más típust, lepje meg a testét újabb és újabb kényeztetéssel.

Fontos, hogy masszázs után jó hagyni még néhány percnyi relaxációt, időt adni a szervezetnek a visszatérésre Csodaországból.

Igazi felüdülés a szervezetnek a szauna is, ma már szerencsére számtalan verzió közül lehet választani, melyek mind a test tisztulását, az immunrendszer erősítését szolgálják. Nem csak a wellnesshétvégén érdemes élni a jótékony hatásokkal, hiszen a rendszeres szaunázás távol tartja a légúti fertőzéseket, amellett hogy segít ellazulni testnek és léleknek.

Hasonlóan egészséges a gőzfürdő is, a tepidárium pedig egészen sajátos élmény, hiszen a meleg köveken fekve a test szép lassan melegszik át, melynek a belső szervekre is igazán jótékony hatása van.

Ami viszont talán a legfontosabb, hogy bármilyen szolgáltatást is vesz igénybe, a lényeg, hogy élvezze, élje meg a kellemes pillanatokat, akár egyedül, akár a párjával, akár családja körében!