Építés és lakásfelújítás esetén egyre többen választanak zuhanyzót kád helyett, nemcsak az életmódbeli szokások megváltozása miatt, de helytakarékossági és kényelmi okokból is, és valamennyi típus közül a walk-in zuhanyzók a legkedveltebbek. 

A “sétáló zuhanyzó” a nagyobb tér illúzióját kelti, és letisztult, stílusos megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. A fürdőszoba kialakítása előtt azonban érdemes átgondolni az igényeket, a használatot, és számos előnye mellett a hátrányait is megismerni a megalapozott döntés érdekében. Tudj meg többet napjaink legkedveltebb típusáról, amely luxust csempész az ellazulást kínáló helyiségekbe!

A közkedvelt zuhanyzók

Napjainkban fürdőszoba felújítások alkalmával, illetve új ház építése esetén nem lehet kérdés egy zuhanyzó kialakítása, hiszen az a modern életvitel alapvető kelléke. Válassz a Mozaikkerámia számtalan zuhanyajtó, zuhanykabin megoldásából a fürdő stílusának, igényeidnek és az adottságoknak megfelelő típust, és élvezd az általa nyújtott előnyöket!

Többféle kialakítás közül választhatunk igényeink és a rendelkezésre álló költségvetés alapján, a készen kapható zuhanykabinok jelentik az egyszerűbben kivitelezhető, a nyitott tálcás vagy tálca nélküli kivitelűek pedig a könnyebben használható és térnövelő megoldást. 

Szűk helyiségekben a tálcás, ajtóval ellátott zuhanykabinok jelentik az ideális megoldást, mivel megakadályozzák, hogy a víz szétfröccsenjen, de átlagos és nagyobb alapterületű helyiségekben nagyszerűen használhatók az elegáns walk-in zuhanyzók.

Mi a “sétáló zuhanyzó”?

A walk-in zuhanyzó ajtók és zuhanyfüggönyök nélkül, mindössze egy üvegfallal elválasztva vagy anélkül kerül kialakításra a teljesen csempézett helyiségben, így használatához csak be kell sétálni, és már engedhetjük is a vizet. Készülhet a padló burkolatával azonos szintben, ez exkluzívabb megjelenést nyújt, illetve még inkább tágítja a teret, de ha erre a padlóösszefolyó kialakítása miatt nincs lehetőség, egy dobogóra is kerülhet. Tálcával és tálca nélkül, épített változatban is készülhet, utóbbi esetében a padlóburkolat folytatása. Használata nagy könnyebbséget jelenthet mobilitási problémákkal küzdők számára.

Ebben az esetben kiemelten figyelni kell a vízszigetelésre és csúszásmentes padlóburkolat alkalmazására. Ezt a típust könnyebb tisztítani és karbantartani, mint egy zuhanykabint. 

Nem minden fürdőbe való 

Bár napjainkban egyre többen preferálják a zuhanyzókat, és modern, stílusos megjelenést kölcsönöz egy walk-in zuhanyzó, egy káddal ellátott helyiség nagyobb értéket képvisel eladás esetén. Ráadásul kisgyermekes családokban az esti pancsoláshoz egy kád jobban megfelel.

Kisebb helyiségekbe semmiképp nem javasolt az üvegpanel nélküli kialakítás, hiszen a kifröccsenő víz mindent beteríthet. A walk-in zuhanyzó kialakítása az adottságok, illetve a használt anyagok függvényében sokba kerülhet, ugyanis mindenképpen szakember segítségét igényli, viszont modern fürdőszobákban nagyszerűen mutat.