A technológiai újítások az orvos-esztétika területére is betörtek, így napjainkban a lézerrel végzett kezelések számos változatát alkalmazzák a szépészeti klinikákon. A plasztikai műtétek komplikációitól mentesen, gyorsan változtathatunk külsőnkön segítségükkel.

A ráncos, táskás szemek okozta esztétikai problémákra is megoldást kínál a lézeres eljárás, mint például az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szemhéjplasztika beavatkozása, amely visszaállítja a szemkörnyék feszes, fiatalos kinézetét.

Sokan ódzkodnak az olyan drasztikus beavatkozásoktól, mint a szemhéjplasztika, hiszen ez egy műtéti eljárás a maga kockázataival. Számukra kiváló megoldást kínál a lézeres kezelés, mivel hasonló eredményeket érhetünk el, mint az operációval, de annak kellemetlenségei nélkül. Nézzük részletesebben a lézeres eljárást.

A lézeres szemhéjplasztikáról

Az egyik leggyakrabban elvégzett esztétikai beavatkozások közé tartozik a szemhéjplasztika, mely során a szemhéjak bőrének, izmainak és a zsírszöveteknek megváltoztatásával javítják a szem körüli terület megjelenését. A megereszkedett, duzzadt vagy ráncos és ezáltal zavaró szemhéjak feszességét az innovatív lézeres terápiával is visszaállíthatjuk.

A viszonylag új eljárás során pontosan és kevesebb szövődménnyel végezhető el a beavatkozás. A szemkörnyék finom bőrének megújítása minimális kellemetlenséggel jár és a gyors felépülési idő is az eljárás népszerűségét növeli. A gyógyulást követően nincs hegesedés, csak a feszes és megújult bőr.

Miért jobb, mint a műtéti eljárás?

A hagyományos műtéti eljárás során a plasztikai sebész a felesleges, lógó bőrt helyi érzéstelenítéssel távolítja el. Az eljárás nem kockázatmentes és sokan félve fekszenek a műtőasztalra korábbi rossz élményeik vagy egyéb okok miatt. A lézeres szemhéjplasztika esetében inkább kozmetikai kezelésként érzékeljük a beavatkozást, melyet két alkalommal végeznek el a szakképzett lézerspecialisták.

Igazán látványos eredmények érhetőek el a kezeléssel, a közepesen megereszkedett bőr is feszessé válik anélkül, hogy a felesleget eltávolítanánk. Az öregedés látható jelei eltűnnek, a hagyományos műtéttel ellentétben gyógyulási idő nélkül.

A beavatkozás után

A kötőszöveti gyengeséget és lazulást egyszerűen helyreállíthatjuk a lézeres eljárás segítségével. A kombinált beavatkozás során mikrosérüléseket ejtenek a bőrön, amellyel a sejtek regenerációját ösztönzik. A szervezet kollagéntermelésének fokozását eredményezve, jó eredményeket érhetünk el a felső és az alsó szemhéj területén egyaránt.

A személyre szabott előzetes kezelési tervbe beépítik a hatóanyag-bevitelt is, mely kiegészíti a lézeres eljárás hatékonyságát. A bőr alá injektált hatóanyagok stimulálják és feltöltik a bőrt.

A kezeléssorozatot követően érdemes néhány hétig kerülni a szaunát és a szoláriumot. Bőrnyugtató krém használata viszont javasolt. A kezelést kizárólag az ősztől tavaszig tartó időszakban végzik, intenzív bőrmegújító ereje miatt.