Az ünnepi szezon beköszöntével szeretteink társaságát keresve térünk otthonunkba. A karácsony varázslatos hangulatát különféle tárgyak segítségével tudjuk kihangsúlyozni, de leghatékonyabban a karácsonyi textilek felhasználásával.

Az olyan kiegészítők, mint a stílusos asztalterítők és párnahuzatok, nem csupán praktikusak, hanem dekoratívak is. A mömax karácsonyi hangulatú textíliákkal igyekszik segíteni az otthonukat szépíteni vágyókat, hogy minél szélesebb választékból tudjanak válogatni. Néhány hasznos tudnivalóval próbálunk meg segíteni abban, hogy az idei trendek között eligazodj.

Harmonikus színárnyalatok

A karácsonyi ünnepek idején a családi összejövetelek elmaradhatatlanok. Az idei szezonban a meghitt és kellemes beszélgetések nyugalmát csempészhetjük be a dekorációba is, így a karácsonyi textíliák választásánál inkább a semlegesebb, natúr színekhez nyúljunk. A púderes színárnyalatok, a klasszikus zöld és piros halványabb változatai tökéletesen visszaadják majd a szeretet és az összetartozás érzését.

Melegség önti el szívünket, amikor a kanapén egy fenyőfákkal, rénszarvasokkal díszített puha, szőrmetakaróba burkolózva beszélgethetünk szeretteinkkel, finom csésze kakaót, teát szürcsölgetve. Érdemes néhány szőrmeanyagból készült párnahuzatot is beszereznünk, mely még jobban felerősítheti ezt az érzést.

Vicces dekor elemek

A közös étkezések szintén fontos részei a karácsonyi ünnepnapoknak. Az ebédlőasztal körül ülve mindannyian megcsodáljuk a klasszikus mintákkal dekorált futót, de az étkezésekhez felrakott asztalterítőről sem maradhatnak el a piros, zöld, arany vagy ezüst karácsonyi motívumok.

Vicces és egyben stílusos díszítést eredményez a székekre húzható székdekor, mely egy télapó sapkát imitáló, háttámlára helyezett kiegészítő. Hidd el, a gyerkőcök imádni fogják és követelik majd, hogy az ünnepek után is felrakd a székekre. Érdekes kiegészítője lehet a kertnek a növényvédő zsák, melynek karácsonyi mintázata jól illik az alkalomhoz, de praktikus is, hiszen megvédi a téli hidegtől cserepes növényeidet. 

Hálószobai kiegészítők

A meghitt hangulat a hálószoba berendezésénél szintén érvényesülhet. Bár az intim szférád kevesen láthatják, mégis érdemes az ágyneműket, pizsamát és papucsot is ünnepi hangulatúvá varázsolni. A kedves rénszarvasfigurával díszített, puha mamuszban karácsony másnapján kicsoszogni a konyhába egy kávéért, igazán kellemes érzés.

Jobban esik az alvás a karácsonyi mintás ágyneműben, hiszen továbbra is átérezheted a meghittséget, mely az ünnepet átszövi. Válaszd a kényelmes, 100% pamutból készült modelleket vagy a luxusérzést keltő selyem ágyneműt, mely a különleges alkalmak tökéletes kiegészítője.

Az olyan matériák, mint például a függöny vagy a falakat takaró dekoranyagok, szintén új színt hozhatnak otthonodba. Hasonlóan óvatosan bánj a színekkel, mint az egyéb dekorációk esetében, inkább válassz apróbb mintákat, mert így elsősorban a bensőséges hangulatot tudod megidézni.