Te is el szoktad süllyeszteni a bokacsizmáidat a tavasz beköszöntével a szekrény mélyére? Nos, szerintünk érdemes lenne átgondolnod a dolgot, mivel ezeknek a csodás lábbeliknek nem csupán akkor veheted hasznát, amikor nulla fok alá süllyed a hőmérséklet.

Szoknyával és nadrággal is egyaránt viselhetők, csupán arra kell odafigyelned, hogy melyik cipellőt milyen fazonnal párosítod.

Bokacsizma farmerhez

Akár skinny, akár a jelenleg divatosabbnak számító bővebb, egyenes szárú vagy kicsit trapézosabb fazonú farmerokat preferálod, fontos, hogy a szűkebb szárú bokacsizmákat részesítsd előnyben, hogy elejét vedd a nadrágod harmonikaszerűen történő felgyűrődésének.

A mi személyes kedvenceink a Topicipő webáruház bokacsizmái között is kapható Tamaris fekete bőr magas sarkú és a vastag talpú, lánccal díszített bokacsizma. Az előbbit a bővebb nadrágszárúhoz, míg az utóbbit a skinny farmerhez szoktuk viselni.

Extra tanács

Hiába volt a korábbi években megszokott a bokavillantás, érdemes elkerülnöd, mivel a nadrág és a cipő közötti bőrfelület „elvágja” a lábat. A nadrágszárnak nem szabad felhajtva lennie, főleg nem kívülre, bár ez az egyenes szárú nadrágok esetében amúgy sem igazán esztétikusan kivitelezhető.

Abban az esetben, ha egy bővebb szárú culotte-nadrághoz szeretnél bokacsizmát viselni, akkor az előbb említett bokavillantást kompenzálhatod egy, a lábbelivel megegyező színű, hosszabb zoknival vagy harisnyával. Ezzel egyébként optikailag akár több centit is hozzáadhatsz a magasságodhoz, mivel a színek egybeolvadása megnyújtja a lábat, amitől az sokkal vékonyabbnak és hosszabbnak tűnik majd.

Bokacsizma rövid nadrághoz és miniszoknyához

Ugyan kora tavasszal még elég hűvös az idő, de ki mondta, hogy nem lehet ilyenkor is rövid nadrágot vagy miniszoknyát viselni, csupán egy melegebb harisnyára van szükség. Ezekhez a darabokhoz pedig a szűk szárú vagy a zoknifazonú bokacsizmák lesznek a legideálisabbak.

Bár arra mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mivel a csizma felső vonala és a szoknya alsó része két, egymáshoz közel eső vízszintes vonalat képez, így vizuálisan erőteljesen rövidíthetik az alsó lábszárat. Ezért sem javaslunk egy ilyen szettet a rövidebb vagy vastagabb lábakhoz, maximum úgy, hogy ha ugyanolyan színű harisnyát viselsz.

Bokacsizma leggingshez

Amennyiben vékony és formás lábakkal rendelkezel, akkor a bokacsizmát nyugodtan felveheted leggingsszel társítva. Arra viszont ügyelj, hogy inkább a bokánál szélesebb, illetve a buggyosabb fazonokat válaszd! A szűk nadrág és a bővebb csizmaszabás kombója ugyanis a szép bokádra és a vádlidra tereli majd a figyelmet.

A fentebb említett dolgok is tökéletesen mutatják, hogy ha sikerül megtalálnod az alkatodhoz és a csizmádhoz egyaránt illő megoldást, akkor a bokacsizma nagyon előnyös darabja lehet a ruhatáradnak. Érdemes vele tehát próbálkozni.